Magazin Forbes: Federer najbolje plaćeni sportaš svijeta, ispred Ronalda i Messija, Đoković tek na 23. mjestu

Foto: fah

Kako je objavio magazin Forbes švicarski tenisač Roger Federer najbolje je plaćeni aktivni sportaš na svijetu za 2020. godinu. Naime, po mnogima najbolji tenisač svih vremena zaradio je u posljednjih 12 mjeseci 106,3 milijuna dolara. Zanimljivo, ali očekivano, od toga je Federer čak 100 milijuna zaradio od sponzora, među kojima se posebno ističu Barilla, Moet & Chandon, Rimowa, Rolex, Credit Suisse te Mercedes-Benz. Kad zaradite preko sto milijuna dolara godišnje nije teško je za borbu protiv pandemije koronavirusa dati milijun dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak Đoković, kao trenutno prvi tenisač svijeta, nalazi se tek na 23. mjestu sa 44,6 milijuna dolara zarade (32 milijuna od sponzora). Inače Forbesova lista se objavljuje posljednjih 30 godina, a Federer je prvi tenisač koji je postao najbolje plaćeni sportaš na godišnjoj listi Forbesa.

Iza Federera je Portugalac Cristiano Ronaldo, koji je zaradio u posljednjih 12 mjeseci 105 milijuna dolara, od toga 45 milijuna od sponzora, na trećem je mjestu Argentinac, nogometaš Barcelone, Lionel Messi, koji je zaradio u posljednjih godinu dana 104 milijuna dolara, 32 milijuna od sponzora. Četvrto mjesto je rezervirano za još jednog nogometaša, radi se o igraču PSG-a i brazilske reprezentacije, Neymaru, koji je uspio zaraditi u 12 mjeseci 95,5 milijuna dolara, 25 milijuna od sponzora. Na petom mjestu nije nogometaš već košarkaš, onaj iz NBA lige, radi se o LeBronu Jamesu, koji je zaradio 88,2 milijuna dolara, 60 milijuna od sponzora.

Glede sportašica na vrhu su dvije tenisačice, na prvom mjestu Japanka Naomi Osaka, sa 37,4 milijuna dolara zarađenih i Amerikanka Serena Williams, koja je uspjela zaraditi 36 milijuna dolara u posljednjih godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju rezimirajmo, među sto najbolje plaćenih sportaša svijeta u posljednjih godinu dana najviše je košarkaša, njih čak 35. Nakon toga slijede igrači američkog nogometa (NFL), kojih ima 31 na listi, a onda su tek na redu nogometaši, njih ima 14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.