Makedonski novinar o smrti Denisa Tota: Mnogi se pitaju tko su roditelji osumnjičenih

Foto: snimka zaslona

Novinar i urednik Aleksandar Damovski, čiji portal od početka prati skandalozan slučaj usmrćivanja hrvatskog rukometaša Denisa Tota u Skoplju, bio je gost središnjeg Dnevnika HTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je službeno Skoplje tvrdilo da nema traga nasilnoj smrti, njegov portal od početka piše drugo. Zbog čega je bio uvjeren da je riječ o zločinu?

– Bilo je svjedoka, oni su nam se javili, nije bilo sumnje oko toga.

Tko bi ovo želio zataškati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Da, to je veliko pitanje. Kad imate posebno priopćenje makedonske policije i direktorice klinike da se radi o srčanom udaru, a ne o nasilju i premlaćivanju, onda je to veliki skandal. Kod nas je to veliki skandal i netko treba odgovarati. Nemoguće je da se takav incident, koji se dogodio pred 10 svjedoka, pokušava službenim kanalima sakriti.

Napad na hrvatskog rukometaša: Procurila šokantna snimka premlaćivanja Denisa Tota

Vlasti poriču zataškavanje i tvrde da je riječ o krivoj liječničkoj procjeni…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dvoje ljudi je uhićeno, jedan je u bijegu, danas je raspisana i međunarodna potjernica. Treba se prvo raščisiti što se to dogodilo ispred diskoteke, a onda i vidjeti zašto i tko je na tako visokom nivou to pokušao prikriti. Ima puno pretpostavki zašto je netko to pokušao prikriti, od vlasnika diskoteke, do toga tko su roditelji trojice osumnjičenih.

Gdje su bili svjedoci prva dva dana?

– To je veliko pitanje, jednostavno nitko nije ni pokušao otvoriti istragu, od nadležnih organa sve je bilo koncipirano da se to nekako prikrije. Poslije izvještaja obdukcije odjednom su svi znali da ima desetine svjedoka, odjednom se pojavila i ta snimka i tek sada to sve treba istražiti i razotkriti po nekom normalnom redu, zaključio je Damovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.