Maksimir će biti pun: Poziv na bojkot hrvatske reprezentacije uspio je koliko i peticija ‘normalnih katolika’ predvođenih SDP-ovkama

Foto: fah

Hrvatska na Maksimiru za nekoliko dana igra jednu od dvije odlučujuće utakmice protiv Grčke u sklopu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Prema svim analizama, iz ”očiju” gotovo svih nogometnih trenera, Hrvatska je veliki favorit, ali… To ipak treba igrom potvrditi na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako dolaze informacije i kako se približava 9. studeni tako sve više razloga za zadovoljstvo ima Zlatko Dalić te igrači hrvatske reprezentacije. Naime, kako sada izgleda Hrvatska će imati veliku podršku na Maksimiru, nadasve brojnu. Naime, dosadašnji broj prodanih ulaznica za utakmicu Hrvatske i Grčke – 12.900! Dakako, radi se o internetskoj prodaji, ”ono pravo” tek dolazi. Prodaja ulaznica na blagajnama stadiona u Maksimiru počinje u ponedjeljak.  Do ovog trenutka, vjeruje se, prodano je oko 15 000 ulaznica.

Ako to pokušamo analizirati i usporediti s nekim ranijim slučajevima može se očekivati da će na Maksimiru biti oko 30 000 gledatelja, što je sasvim pristojna posjeta s obzirom na sve ono što se zadnje vrijeme događalo.   Tribina Zapad će se otvoriti tek kad se rasproda 90 posto istočne tribine. To bi trebalo biti vrlo skoro.  Hoće li Maksimir biti potpuno pun, kako neki tvrde, manje je bitno koliko je bitno da atmosfera bude onakva kakvu su Vatreni zaslužili s obzirom na važnost utakmice protiv Grčke.

Drugim riječima, izgleda kako je odluka da Maksimir bude domaćin najvažnijoj utakmici hrvatske reprezentacije ove godine pogođena.  Dakle, interes za Vatrene nije nimalo splasnuo, kako to neki žele prikazati. Naprotiv. Pokušaj bojkota, na kojem ustraju neki ekstremistički portali, zapravo je naišao na odjek koliko i pokušaj ateista, protestanata te  članica SDP-a da pokrene peticiju takozvanih ”normalnih katolika.”Ljudi su jednostavno vrlo brzo ”pročitali” pravu pozadinu ”borbe za isušivanje močvare” i brigu za ”čistoćom u hrvatskom nogometu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati vole svoju reprezentaciju, još jednom su to, i ponovno u vrlo kratkom vremenu, pokazali.  Pitanje je tek hoće li na samoj utakmici na Maksimiru biti u mogućnosti djelovati oni koji idu od utakmice do utakmice kako bi iste prekidali i kako bi sabotirali Vatrene. Iako su u manjini takvi su vrlo glasni, a dio medija im rado izlazi ususret.

Utakmica na Maksimiru, naravno, bit će pod posebnom prismotrom kako se ponovno ne bi dogodio slučaj Milano, odnosno, kako bi se u začetku osujetio pokušaj izazivanja nereda. Događaji iz St. Etiennea i Milana ne smiju se ponoviti, jer bi to moglo značiti da sve pobjede i svi golovi hrvatske reprezentacije neće biti važni. Odnosno, da će o putniku na SP odlučivati činovnici FIFA-e.  Policija i zaštitari stoga će biti na posebnom oprezu, a gostujućih navijača na Maksimiru neće biti, kao što hrvatskih neće biti u uzvratu tri dana kasnije u Grčkoj.

Svi preduvjeti za uspjeh Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama mogli bi biti ispunjeni, ostalo je na – Vatrenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.