Mamić i Dilaver uoči Cluja: “Teren je jedino mjerilo i mjesto gdje se pokazuje kvaliteta”

Foto: CFR Cluj

Na konferenciji za medije u Cluju uoči sutrašnjeg dvoboja u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka protiv rumunjske momčadi trener Dinama Zoran Mamić i stoper Emir Dilaver iznijeli su očekivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne razmišljamo o tome što ako se ne kvalificiramo u iduću fazu. Razmišljamo samo o tome kako ćemo igrati u ovoj utakmici, želimo pobijediti i napravit ćemo sve da to ostvarimo. Fokusiramo se na našu igru i na to kako pobijediti Cluj, rekao je Mamić pa kratko odgovorio na pitanje novinara o kvaliteti trenera Cluja: – Poznajem Dana Petrescua jako dobro, on je odlična osoba, bio je dobar igrač, a danas je odličan trener. Radio je u puno liga u karijeri i postigao je dobre rezultate s ovom momčadi. Čestitke na tome.

Koliko će biti neobično i teško igrati u uvjetima prilagođenim aktualnoj situaciji i epidemiji, bez gledatelja i s ograničenim brojem ljudi?

– Bit će neobično igrati u ovakvim uvjetima, bez publike i uz sve postojeće mjere, ali prilagodit ćemo se. Vidjeli smo na primjeru Lisabona i finala Lige prvaka da se i u takvoj atmosferi mogu odigrati kvalitetne utakmice na visokoj razini. Kad izađeš na travnjak ne vidiš ono sve što je izvan terena. Važno je pokazati kvalitetu na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo svakako ima ambiciju ponovno igrati grupnu fazu Lige prvaka?

– Uvijek želimo ostvariti plasman u grupnu fazu i puno smo puta uspjeli u tome u zadnjih 10 godina. Ipak, moramo ići korak po korak, uz respekt prema suparnicima. Oni također imaju kvalitetu i ambicije i trebamo to poštivati. Teren je jedino mjerilo i mjesto gdje se pokazuje kvaliteta.

Dilaver je istaknuo da je Cluj jako dobra momčad, s nizom kvalitetnih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moramo odigrati dobru utakmicu ako želimo ići dalje. Ali svakako respektiramo Cluj. Nismo ni s kime razgovarali o domaćinu, dosta smo ih sami analizirali i stvorili svoju sliku o momčadi i pojedinim igračima. Šanse su 50-50, u istoj smo poziciji jer je u ovoj fazi jedna utakmica i sve je moguće.

Dinamov branič osvrnuo se i na cijeli ovaj period posljednjih nekoliko mjeseci.

– Prilagodili smo se u zadnjih nekoliko mjeseci ovoj situaciji i novim uvjetima. Za nas je ovo sada normalno. Malo je neobično, pogotovo igrati kvalifikacije za Ligu prvaka bez gledatelja, ali prihvaćamo to tako kako je, zaključio je Dilaver, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.