Mamić na suđenju Vargi: ‘Dokumentacija koju mi je dao potvrdila je – proces protiv mene je politički montiran’

Foto: fah

U iskazu video vezom s mostarskog Kaznenog suda Zdravko Mamić je posvjedočio da mu je telefonski broj Franje Varge dao bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varga mu je dao dokumente koji kod Mamića, kako je rekao, nisu izazvali neko oduševljenje, ali mu je Varga kazao da je to ništa u odnosu na ono što još ima. Kako kaže, iz tih je dokumenata bilo vidljivo da su razni kazneni postupci vođeni iza kulisa, da je bilo zlouporaba nekih čelnih ljudi vezano uz te postupke pa je bio uvjeren da je postupak protiv njega politički vođen i montiran.

Rekao je i kako nije provjeravao autentičnost Vargine dokumentacije jer mu je djelovala autentično i potvrđivala je njegove sumnje da je proces protiv njega politički montiran koje je imao i iz drugih izvora. Stoga je tu dokumentaciju dao svome odvjetniku Veljku Miljeviću da je proslijedi tadašnjem glavnom državnom odvjetniku Draženu Jeliniću, Cvitanovom nasljedniku.

Dio dokumenata je predstavio javnosti na konferenciji za novinare dva dana uoči izricanja nepravomoćne presude u Osijeku, nakon što je saznao da će biti osuđen što je, kako je rekao, dogovoreno u kafiću preko puta osječkog Županijskog suda. To mu je, tvrdi, javio osječki nogometni sudac Željko Širić čiji su se prijatelji nalazili u tome kafiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li pitao Vargu odakle mu navodna komunikacija Cvitana i sudaca Vrhovnog suda Mamić je odgovorio da nije, jer je bio siguran da je to bio “politički montirani proces, vođen na sudu kojeg vode korumpirani suci i da koristi sva sredstva ne bi li raskrinako tu kriminalnu hobotnicu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.