Mamić više od pet sati odgovarao na pitanja o svojim navodima: ‘Sadržaj je tajna’

MAMIĆ
Foto: snimka zaslona

Preko pet sati iskazivao je Zdravko Mamić u Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu o svojim navodima da je, među ostalim, dao pola milijuna eura mita osječkim sucima kako bi ga oslobodili u prvom sudskom postupku za izvlačenje novca iz Dinama te odbili potvrditi drugu optužnicu protiv njega i brata mu Zorana. Ispitan je u svojstvu osumnjičenika jer je davanje mita, jednako kao i primanje, kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izričito smo upozoreni da sadržaj svega onoga što je danas obavljeno predstavlja tajnu pa vam o sadržaju nećemo reći ništa, jer ne možemo. Od 11.15 sati, s dvije kratke stanke, trajalo je ispitivanje Zdravka Mamića. U 80 posto je to bilo spontano njegovo iskazivanje koje je identično onome što je sadržano u kaznenoj prijavi iz listopada prošle godine. Zadnji dio su bila pitanja tužiteljstva iz Uskoka i DORH-a iz Zagreba, ali postavljena preko zamjenika kantonalnog tužitelja u BiH”, otkrio je Mamićev branitelj Veljko Miljević nakon ispitivanja. Istaknuo je kako je cijeli proces protekao “izrazito korektno, samo što je dugo trajao”.

“Ja sam tu bio najmanje važna osoba, bio sam pasivno prisutan, ali ako je ovoliko dugo trajalo, znači da je ispitivanje bilo aktivna radnja u kojoj se mnogo toga čulo, ali Zdravko Mamić nije ni imao nikakvu drugu potrebu, nego da se čuje ono što je u kaznenoj prijavi već rekao”, dodao je, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.