Marca o finalu Kupa Hrvatske: ‘Dinamo uvijek ima potporu sudaca jer braća Mamić vuku konce u hrvatskom nogometu’

Foto: fah

Pogreške sudaca u finalu Kupa Hrvatske, koje su ponovno izazvale polemiku u javnosti te prepucavanja na relaciji Zagreb – Split, doprle su čak do Španjolske. Naime, o utakmici finala Kupa između Hajduka i Dinama u Vinkovcima raspisala se čak i Marca. Naime, spomenuti sportski list piše o tri situacije na utakmici finala (1:0 za Dinamo), a koje su, prema mišljenju većine sportskih novinara te nekih stručnjaka u Hrvatskoj bile na na štetu Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca navodi kako se radi o skandalu te spominju ”čestitku sucima” koju je uputio Hajduk.

“Skandal u Hrvatskoj: Hajduk ‘čestitao’ sucima koji su mu ‘ukrali’ finale Kupa”

Marca nadalje piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U 23. minuti Said je trebao izaći sam pred vratara Zagorca, ali je pomoćnik Križarić pokazao na zaleđe kojeg nije bilo. U nastavku je stoper Dinama Perić srušio Saida kao posljednji igrač i trebao je dobiti crveni karton”.

Španjolci su prokomentirali i neke navodno sporne odluke glavnog suca Marija Zebeca, koje su bile na štetu Hajduka.

“Već u 28. minuti dogodila se nova dvojbena situacija. Bek Dinama Petar Stojanović srušio je na lijevoj strani šesnaesterca Ádáma Gyurcsóa, ali je sudac pokazao žuti karton igraču Hajduka za simulaciju”, pišu Španjolci te navode situaciju kada jeArijan Ademi rukama se naslonio na Gyurcsóa u šesnaestercu te ga srušio. Međutim, ni to nije bio jedanaesterac za glavnog suca utakmice. Hajduk je protestirao kod svih situacija, no uzalud. Dinamo uvijek ima pomoć sudaca jer braća Mamić vuku konce hrvatskog nogometa”, piše Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Marca je sportski list blizak Realu te je u više navrata stao iza Reala kada je bilo očigledno kako su suparnici kraljevskog kluba grubo oštećeni, pogotovo na Santiago Bernabeu. Bilo je tako i u nekoliko navrata ove sezone Lige prvaka, sjetimo se utakmica protiv Juventusa ili Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.