Marca: ‘Luka Modrić je moćan, bez njega je Real seljačka momčad’

Foto: fah

Ugledna španjolska Marca, inače bliska Real Madridu, ponovno hvali kapetana hrvatske reprezentacije i igrača Reala Luku Modrića. Naime, Marca piše kako je najbolji hrvatski nogometaš pokazao sa svojih 28 minuta protiv Elchea koliko i danas, s 35 godina na leđima, znači Kraljevskom klubu. Tek njegovim ulaskom Real je preokrenuo zaostatak na svom terenu te je stigao do važne pobjede (2:1) protiv momčadi koja se bori za opstanak u ligi. Ovom pobjedom je Real ostao u igri za naslov prvaka zajedno s vodećim Atletico Madridom te Barcelonom koja drži treće mjesto. Naime, 11 kola prije kraja Atletico ima šest bodova više od svog velikog gradskog rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zinedine Zidane je pokušao protiv Elchea odmoriti veći dio glavnih igrača, nadajući se rutinskoj pobjedi protiv jedne od najslabijih momčadi lige. Odmarao je Realov trener dva glavna veznjaka, Luku Modrića i Tonija Kroosa, kako bi odmorni dočekali uzvratni susret osmine finala Lige prvaka protiv Atalante. No vrlo brzo je shvatio da bez njih ni protiv Elchea Real neće tako lako doći do pobjede, uveo ih je, a oni su spasili Real novog kiksa. Modrić je namjestio izjednačujući gol, bio je to prvi od dva gola Karima Benzeme za pobjedu madridskog kluba.

Iako je igrao manje od pola sata Modrić je ponovno ostavio veliki trag u Realovoj pobjedi te je za novinare, ali i posjetitelje Marcine stranice, jedan od najboljih igrača Reala.

“Spasitelj. Ljevicom je poslužio Benzemu za poravnanje”, piše Marca kako bi obrazložila ocjenu za Luku. U svom izvješću s utakmice Marca navodi kako je  “Zidane shvatio da je Modrić esencijalan, nezamjenjiv te da mu momčad ne može igrati u sustavu 3-5-2. Zato je nakon samo sat vremena i zaostatka protiv lošeg Elchea umjesto Ramosa, Isca i Valverdea uveo Modrića, Kroosa i Rodryga.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentar Marce nakon utakmice i teške pobjede Kraljevskog kluba naslovljen je ovako: “Bez Modrića i Kroosa ovo je seljačka momčad”. Dakle, Luka nije mogao dobiti veći kompliment od medija koji ima ogromni utjecaj u sportskoj Španjolskoj.

Nadalje, u svom komentaru Marca piše:

“Igranjem bez Modrića ili Kroosa ova momčad Reala nije u stanju držati ritam igre niti protiv slabašnog Elchea. Prvi sat vremena bez ključnog dvojca Real je bio grozan. Očito je da zamjene za Hrvata i Nijemca nemaju ni pola njihovih kvaliteta i sposobnosti. Modrić i Kroos su toliko moćni da pod njima vođenje Realove igre i davanje tempa cijeloj utakmici izgleda lagano, ali to nipošto nije tako. U današnjem nogometu je bez igrača koji imaju izvanserijski talent i sposobnost podizanja intenziteta igre nemoguće pobijediti ikoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real se bez ovog dvojca ističe očajničkim nedostatkom ideja, točnih dubinskih proigravanja te carinjenjem lopte, statičnim nogometom i lako čitljivim dodavanjima. Bez Modrića i Kroosa ovaj Real je skup mediokriteta. Tek njihovim ulaskom počeo je podsjećati na momčad kakva bi morao biti. Igranje bez njih dvojice je luksuz koji si Zidane više ne može priuštiti”, poruka je Marce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.