Marca Luku Modrića ”poslala” na klupu: ”Hrvat je simbol zlatne ere Reala, no, sada je prva rezerva”

Foto: fah

Španjolska Marca, inače ponekad do granica korektnost bliska Realu, piše kako je Zidaneu uspjelo stabilizirati klub kako u prvenstvu tako i u Ligi prvaka. ”Završile su turbulencije, Zinedine Zidane je dva i pol mjeseca od početka sezone našao idealnih 11”, piše Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zidane je proteklih tjedana tiho i mirno tražio i pronašao svoju idealnu momčad. Realov trener nije donio nikakve revolucionarne odluke, ali onim znakovitim promijenio je lice početne postave”, navodi dalje Marca te jasno pokazuje koji to klub u Španjolskoj oni podržavaju.

Marca hvali Rodryga Goesa, za kojeg tvrde kako ”više i nije iznenađenje kao krilni napadač jer je iskoristio prilike koje je dobivao” te hvale Fedu Valverdea, za kojeg slikovito rančerskim rječnikom smatraju da je prestao biti nadničar i nametnuo se kao predradnik. ‘‘Ne ističe se briljantnim potezima, ali njegovo mjesto u prvih 11 je doslovno zacementirano. Valverde je ispunio ulogu namijenjenu Pauli Pogbi, kojeg je Zidane toliko želio, ali ga na kraju nije dobio.”

Marca piše kako je mladi 21-godišnji urugvajski vezni nogometaš u Realu tri godine te da je nakon kaljenja, što je normalan proces u tim godinama, u pričuvnoj momčadi i Deportivu prošle godine promoviran u prvu momčad. ‘‘Sada je dodatno napredovao i postao je standardni prvotimac…” Navode dalje kako je njegov uspon ujedno znak za ”pad Luke Modrića...” Modrić je ”zbog ozljeda i godina od nezamjenjivog igrača postao prva pričuva Reala…”’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Marca dodaje kako je kapetan Vatrenih simbol slavne ere kraljevskog kluba.

“Temelj momčadi je isti, a obranu znaju napamet izrecitirati svi još od 2014. Casemiro i Kroos na centru su kralježnica, Benzema u napadu je mozak momčadi. Modrić se vraća nakon ozljede i Hrvat je simbol slavne Realove ere, ali Valverde ga je istisnuo iz prve momčadi i sada je prva rezerva”, piše Marca te nabrajaju ”svojih” prvih 11 kluba iz Madrida.

Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Valverde, Casemiro, Kroos; Rodrygo, Benzema, Hazard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, kad je svojedobno iz Tottenhama Luka dolazio u Real Marca je u nastavcima napadala takav potez čelnika kluba, jasno su pokazali što misle o Modriću. Naravno, s vremenom su korigirali svoje mišljenje, no, ipak je nešto od toga i ostalo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.