L’Equipe žestoko kritizirao igru Duje Ćalete-Cara: ”Spor je, pogrešno postavljen, bez osjećaja za igru i prostor..”

Foto: fah

Po mnogima najugledniji sportski dnevnik na svijetu, francuski L’Equipe, vrlo kritički nastavlja komentirati igru povratnika u hrvatsku nogometnu reprezentaciju, igrača Marseillea, Duju Ćaleta-Cara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Olympique Marseille poražen je u trećem kolu Liga kupa kod Monaca 2:1 te su tako iznenađujuće ispali iz natjecanja, jedan od krivaca kod oba gola koje je Marseille primio bio je i Duje Ćaleta-Car.

Nadajmo se da će Duje ipak biti bolje sreće u dresu hrvatske reprezentacije ako mu izbornik Zlatko Dalić pruži priliku u odlučujućoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Slovačke na Rujevici za dva tjedna.

”Duje Ćaleta-Car je kako i toliko puta otkako je u Marseilleu zakasnio s reakcijama, spor je, a osim toga i pogrešno postavljen, bez osjećaja za igru i prostor…’‘, bez imalo sustezanja kritizira L’Equipe igru hrvatskog nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku pariški dnevnik piše kako je umjesto da brani svoj gol, kao obrambeni nogometaš, bio velika opasnost po njega: “Ćaleta-Car bi se trebao ponašati kao vođa obrane, ali to nikako ne može biti jer, umjesto da momčadi ulijeva sigurnost, on je nesiguran. Karakterizira ga i sporost, kao kod drugog gola Monaca kad je Aguillar bio brzi od njega nakon odbijene lopte vratara Mandande.”

Podsjetimo, L’Equipe redovito ocjenjuje igrača i to ocjenama u rasponu od 1 do 10, petica je u pravilu najniža ocjena, no, Duje Ćaleta-Car dobio je očajnu četvorku.

Duju Ćaletu-Cara još lošijom ocjenom je ocijenio Le Phocéen portal koji prati Marseille. Naime, oni su našem nogometašu dali  – trojku. “Nije se mogao nositi s brzim suparnicima Baldeom i Augustinom i često je kasnio s reakcijama, kao kod drugog gola Monaca, gdje je bio pasivan.” Tako novinar, koji inače prati Mardeille, Nicolas Filhol,  piše: “Cijela momčad Olympiquea nije dobra, ali Ćaleta-Car u nju ulijeva strah, što je dodatno zabrinjavajuće.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekoliko vrlo dobrih igara u Marseilleu Duje Ćaleta-Car, nažalost, ponovno je zaredao s kiksevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.