Mario Ančić govorio o bolesti zbog koje je završio sportsku karijeru: ‘Godinu dana sam ležao u krevetu’

Foto: snimka zaslona

Nekadašnji hrvatski tenisač Mario Ančić zbog bolesti je napustio tenis, iako je bio jedna od najvećih nada u svijetu tenisa. U razgovoru za HRT-ovu emisiju U svojem filmu opisao je najteže trenutke u životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada operirate nešto kao Ivica Kostelić ili neki drugi vrhunski sportaš, onda uskoro krene i oporavak i trening. Boli, ali idete dalje i pokušavate se vratiti, nije se život u potpunosti promijenio. Meni je bilo drugačije, ovo su ipak problemi sa zdravljem. Nisam mogao ništa. Od tipa s 23 godine koji je osam sati dnevno imao treninge, teretane i mečeve, došao sam do toga da sam u krevetu proveo godinu dana”, ispričao je.

“Htio sam igrati na pet olimpijskih igara, to mi je bio pokretač. Kada se ovo dogodilo, to sam shvatio kao izazov, baš poput onih u sportu. Rekao sam sam sebi da imam problem koji moram riješiti, kao stotine drugih u karijeri”, dodao je Ančić.

“Da mi je netko prije deset godina rekao da ću raditi u investicijskoj banci, rekao bih mu da ode na psihijatriju. Kao tenisač sam razmišljao samo o idućem Grand Slamu, olimpijskim igrama, turniru, kako se poboljšati. Sport je bio sve što sam ja znao i htio do 23. godine kada je došlo do ozljeda i bolesti. Proveo sam više vremena u oporavku i po bolnicama nego na terenu. Došlo je u jednom trenutku vrijeme da si priznam da je vrijeme da krenem u nešto drugo”, ističe i naglađava važnost oprazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Život vam jednostavno podijeli karte, na vama je da igrate. Obrazovanje je bilo ključ, ono mi je dalo drugu šansu u životu nakon tenisa. Imao sam želju dokazati se u nečem novom, a bez obrazovanja to ne bi bilo moguće. Bilo je novo, ali i uzbudljivo”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.