Mateo Beusan o brojnim pogreškama suca Irmatova: ‘Argentinci su dobro prošli, mogli su ostati bez igrača i izbornika’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je najbolju utakmicu u posljednjih dvadeset godina i ”razbila” u 2. kolu grupne faze Svjetskog prvenstva dvostrukog svjetskog prvaka – Argentinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u jednoj čvrstoj, na trenutke gruboj utakmici, koja je obilovala ružnim startovima, posebno od strane frustriranih i nemoćnih Argentinaca, slavila 3:0. Posve zasluženo. Rakitić je pogodio prečku, moglo je biti i uvjerljivije.

Kako se snašao glavni sudac utakmice Irmatov? Ako je suditi prema riječima i analizi Oka sokolovog – Matea Beusana u emisiji Zabivaka HRT-a ne baš najbolje, naprotiv. Sudac je često gubio kontrolu nad utakmicom.

“Vrlo teška utakmica i nije ga Fifa bez razloga delegirala za ovaj susret. Kao da je od početka mislio da će uspjeti držati utakmicu pod kontrolom bez kartona samo svojim iskustvom, ali to mu nije nimalo pomoglo”, kazao je na početku Beusan te je  priznao kako je već od sedme minute počeo bilježiti sporne situacije. I Beusan je shvatio kako na trenutke sudac gubi kontrolu nad utakmicom, a igrači sve češće ”ratuju” na travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već na početku je Mario Mandžukić je napravio grub prekršaj, a onda mu je na isti način vratio i Tagliafico. Niti jedan igrač nije dobio javnu opomenu. Žuti su trebali dobiti jedan i drugi. Sudac je sve to previdio.

“Danas je bilo stravičnih situacija . Da su odmah krenuli žuti kartoni, možda bi bilo bolje, a ovako je javno opomenut samo Ante Rebić, koji je mogao biti i isključen!”

Je li u 33. minuti bilo zaleđe koje je svirano Mandžukiću? Mandžo, nažalost, nije zabio, a zaleđe je svirano, da je postigao gol neki tvrde kako bi se aktivirao VAR. No, je li doista?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zaleđa nema jer je Mandžukić igrač iz drugog plana i nije smetao obrani. Pogreška pomoćnika. A VAR bi se koristio samo da sudac nije zaustavio igru!”

Beusan je komentirao i žuti karton koji je u prvom dijelu dobio Rebić…

“To mu je treći start. Ne samo da je grub, nego je trčao prema sucu… Razumijem da on ima toliko snage, da nije toga niti svjestan, ali tko bi se mogao čuditi da ga je isključio ? I to sudac koji mu je jednom prije već pokazao crveni karton!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Težak start na Šimi Vrsalju, za žuti, no, sudac nije čak ni svirao prekršaj?

“To je morao biti najmanje žuti karton, a nije suđen niti prekršaj! Jako velika greška .”

Utakmica u 76. minuti nije zaustavljena iako je Rakitić ostao ležati na travnjaku?

“Sudac je morao zaustaviti igru. Najviše je učinio Dalić jer je ušao u teren i intervenirao, vjerojatno je sucu javio pomoćnik da mora zaustaviti igru.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Argentine divljao je uz out liniju, nije čak ni opomenut. Zašto?

“Pa nema ovdje nikakve sumnje da ga je trebao odstraniti na tribinu. A četvrti sudac nije rekao niti riječ! Je li to strah, ja ne znam…”

Rakitić je bio na meti igrača Argentine, no, sudac Irmatov nije hrvatskog veznjaka uzeo u zaštitu?

“Morao je biti izravan crveni karton jer je Argentinac krenuo kopačkom u glavu na Rakitića!”

Na kraju je Beusan pokušao objasniti postoji li kakav kodeks oko odijevanja izbornika s obzirom na ležerno izdanje tetoviranog Sampaolija? S druge strane Joško Jeličić je šaljivo upozorio na ”dekolte” izbornika Argentine.

“Nema kodeksa, bilo bi logično da ima odjelo ili ljepšu košlju, ali ovo mu nitko ne može zabraniti”, zaključio je iskusni Mateo Beusan, kome je ovo navodno posljednje SP na HRT-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.