Matthaus uoči okršaja Engleska – Njemačka: ‘Ako dođe do jedanaesteraca Nijemci će pobijediti’

Foto: fah

Uz utakmicu Hrvatska – Španjolska u osmini finala Europskog prvenstva najjači je par Engleska – Njemačka, niti jedna od spomenute dvije reprezentacije na ovom Euru ne briljiraju, no bez obzira na sve po mnogima su Nijemci ipak favoriti. Uoči tog velikog dvoboja legendarni bivši nogometaš njemačke reprezentacije Lothar Matthaus zbunjen je činjenicom da je Jadon Sancho, jedan od najboljih igrača Bundeslige, dobio tek šest minuta na Euru. Iako u Engleskoj igra veliki broj vrhunskih igrača činjenica je da spomenuta liga počiva uglavnom na strancima, odnosno da sjajne rezultate u međunarodnim kupovima engleski klubovi mogu zahvaliti vrhunskim stranim igračima koje su pokupovali diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U engleskoj reprezentaciji igra veliki broj vrlo dobrih nogometaša, pogotovo u napadačkom dijelu, iako to nisu igrači na razini francuske reprezentacije, stoga činjenica da igrač Borussije Dortmund uglavnom sjedi na klupi mnoge iznenađuje. Sancho bi, dakle, mogao propustiti i spektakl s Nijemcima u osmini finala, a o čemu Matthaus kaže:

“U posljednje dvije godine je bio jedan od najboljih igrača Bundeslige. Ako vam nije dovoljno dobar, dat ćemo mu mi njemačku putovnicu. Iznenadilo je to sve Nijemce, je li moguće da jedan takav igrač ne igra?”, izjavio je Matthaus.

Legenda njemačkog nogometa osvrnula se i na okršaj osmine finala Engleska – Njemačka na Wembleyju. Naime, Englezi su protiv Njemačke relativno rijetko pobjeđivali, u utorak će na Wembleyju biti osmi njihov međusobni susret na velikim natjecanjima. Engleska nikad Njemačku nije dobila u izvođenju jedanaesteraca, a slavili su dosad tek dva puta, u finalu Svjetskog prvenstva 1966. godine te u grupnoj fazi Eura 2000., a tada zapravo također nisu stigli do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Engleska ima šansu protiv Njemačke, ali ne u jedanaestercima. Ako dođe do jedanaesteraca, Njemačka će pobijediti. Englezi ne bi smjeli sebi dopustiti da dođe do toga”, rekao je Matthaus.

Pobjednik meča Engleska – Njemačka će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Švedska – Ukrajina, a u tom dijelu žrijeba su još Nizozemska – Češka i Wales – Danska.

Inače, reprezentativac Engleske i nogometaš Borussije Dortmund Jadon Sancho blizu je novog ugovora s Manchester Unitedom. Kako piše The Guardian United je navodno spremio ponudu od 85 milijuna eura Borussiji za Sancha, koji ima tek 21 godinu. Ugovor s Borussijom Dortmund veže ga do 2023. godine. Sredinom srpnja trebalo bi biti poznato više detalja glede transfera engleskog  reprezentativca na Otok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.