Medijske spekulacije i ‘istine’: Marcelo Brozović ili Ivan Perišić tko ‘seli na Old Traford’?

Foto: fah

Kontroverzni portugalski trener, Jose Mourinho, koji se u Engleskoj bori s Manchester Unitedom za Ligu prvaka stigao je prošlog vikenda u Zagreb kako bi pogledao utakmicu između Hrvatske i Ukrajine (1:0), nije bio raspoložen za izjave te je uglavnom vrlo brzo napustio glavni grad Hrvatske. Nije poznato koliko je zadovoljan obavljenim poslom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je došao pogledati Marcela Brozovića te porazgovarati s Ivanom Perišićem. Za obojicu igrača  zainteresirani su na Old Trafordu, dok za Perišića Manchester United nudi 40 milijuna eura, što će biti premalo s obzirom kako Inter traži 60, Brozović je ipak izglednija ”lovina”, navodno su Englezi spremni izdvojiti 50 milijuna eura za hrvatskog igrača koji je sposoban jednako dobro odigrati na čak tri pozicije u momčadi, što je vrlo važno Mouruinhu. Brozović je polivalentan nogometaš i standardni član prve postave Vatrenih.

Ugledna talijanska Gazzetta dello Sport ponovno nagađa i spekulira o odlascima hrvatskih nogometaša iz Intera, medijske spekulacije traju već godinu dana i za sada niti Brozović, a pogotovo Perišić, nisu nimalo bliže odlasku iz Italije nego što su to bili prije spomenutih godinu dana. Slične su medijske spekulacije trajale mjesecima u slučaju nikad ostvarenog odlaska Nikole Kalinića u Kinu. Kalinić je sam u više navrata demantirao odlazak no spekulacije su trajale sve donedavno, dok mediji nisu bili prisiljeni odustati s obzirom kako je proljetni dio sezone počeo, a Kalinić ostao na Apeninskom poluotoku. Očito je kako se sportski novinari sve više povode za novinarima koji prate svakodnevne političke teme, koje su pak koloplet spinova, medijskih konstrukcija te samo manjeg dijela istine.

Naime, čak ni za 50 milijuna eura odlazak velikog igrača iz jednog velikog kluba u drugi nikad nije jednostavan, a detalji se uvijek doznaju u posljednji trenutak, ponekad čak ni tada. Ovakva preuranjena nagađanja, nekoliko mjeseci prije ljetnog prijelaznog roka, tek su dio priprema za neizvjesno ljeto i pokušaj da se preko medija ispitaju stvarne mogućnosti transfera nekih igrača, a ujedno i navijači pripreme za nova imena u svlačionici. Sportskim žargonom rečeno, radi se o ”ispitivanju snaga” na početku jednog velikog posla.  Naravno, takve se spekulacije ponavljaju iz godine u godinu i obično ih se ostvari jedva trideset posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo već kod odlaska hrvatskih zvijezda iz Intera, kako smo spomenuli transfer Perišića je neizvjestan, osim ako Manchester United ne zavuče ruke dublje u vlastitu blagajnu, međutim, transfer Marcela Brozovića nije znanstvena fantastika, iako je daleko od toga da je sve dogovoreno. Naime, ukoliko Manchester United Brozovića plati 50 milijuna eura Inter bi zaradio čak 45 milijuna, budući ga je Dinamu platio svega pet milijuna eura. Novac je veliki motiv, u ovom eventualnom transferu Inter bi mogao pronaći vlastiti razlog za realizaciju, on je, naravno, financijski, budući kako bi transferom Brozovića u Manchester United, kako navodi Gazzetta, Inter zadovoljio financijski fair-play. Ako bi Brozović otišao u Interu su spremni krenuti po jednako kvalitetno pojačanje s obzirom kako su najavili povratak na vrh talijanskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.