Među potpisnicima i Janica Kostelić: Memorandum o suradnji u području športa između Hrvatske i Slovenije

Foto: fah

Državna tajnica za šport Janica Kostelić i slovenska ministrica obrazovanja, znanosti i športa Maja Makovec Brenčič potpisale su u subotu u Ljubljani Memorandum o suglasnosti o suradnji u području športa između Hrvatske i Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opći cilj Memoranduma je ojačati međusobnu suradnju između ove dvije države i to posebno u području suradnje među nacionalnim športskim savezima vezano uz uključivanje vrhunskih športaša iz različitih disciplina kroz sudjelovanje u zajedničkim treninzima, raznovrsnim natjecanjima i tradicionalnim športskim manifestacijama kao i razmjenom djelatnih stručnih športskih osoba, suradnje u podupiranju i omogućavanju ponovnog pokretanja ljetnih i zimskih Alpe-Adria igara, suradnje u području pripreme športaša i ustupanju športskih građevina na korištenje te poticanja mobilnosti učenika i studenata pružajući im prilike za gostovanja u športskim i obrazovnim ustanovama u okviru školskih putovanja/ljetnih kampova.

“Drago mi je što smo potpisali ovaj Memorandum kojim smo samo još ojačali već postojeću odličnu suradnju sa Slovenijom. Mislim da ima puno prostora za produbljenje te suradnje kroz razna područja koja smo definirali i vjerujem kako tom suradnjom, razmjenom iskustava i međusobnom podrškom možemo samo obogatiti i poboljšati sustav športa obje države”, rekla je državna tajnica Janica Kostelić nakon potpisivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.