Menadžera Aston Ville navijači gađali kupusom: Nije se cijela država nakon toga digla na noge, nije reagirao državni odvjetnik, a šutjeli su i političari…

Foto: Snimka zaslona

Bivši prvak Europe i Engleske Aston Villa prolazi kroz jedno ne baš uspješno razdoblje. Naime, klub iz Birminghama četvrti je najtrofejniji engleski klub osnovan prije više od 140 godina. Ovaj podatak sve govori o tradiciji i veličini jednog kluba, kojeg navijači, iako nezadovoljni trenutnom situacijom u klubu, obožavaju i dalje. I, naravno, bodre klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove natjecateljske sezone krenuli su vrlo loše, poslije 11 kola zauzimaju tek 12, mjesto na ljestvici, a osvojili su tek 15 od mogućih 33 boda. Navijači su nezadovoljni s obzirom kako je Villa u deset posljednjih utakmica ostvarila tek jednu pobjedu, uz tri poraza i čak šest remija. Daleko su od povratka u najelitniji razred engleskog nogometa.

Prije utakmice protiv Prestona jedan navijač Aston Ville gađao je poznatog nogometnog stručnjaka, Stevea Brucea, glavicom kupusa. Utakmica je, spomenimo i to, završila 3:3, a nakon nje menadžer Ville, spomenuti Steve Bruce, govorio je o situaciji u svlačionici, ali i na tribinama.

“Nije u mojoj prirodi odustati. To je nešto što nikad ne bih napravio. Bit ću ovdje i sutra, moram zavrnuti rukave i nastaviti posao. Razmislit ću o drugim opcijama tek ako osjetim da ova atmosfera doista ima utjecaja na pojedince u momčadi”, rekao je Steve Bruce, nakon čega su ga pitali i za zvižduke s tribina. Tvrdi kako ne razmišlja previše o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razočaralo me je samo to što su zvižduci počeli već poslije pet kola. Znam da nema rezultata koje smo priželjkivali, no, počelo je prerano. Nema izgovora, i ne može ih biti, ali nismo imali dovoljno sreće i puno je odluka bilo protiv nas”, zaključio je menadžer Aston Ville.

Zanimljivo, nakon što su Brucea navijači pogodili glavicom kupusa cijela se država nije digla na noge, nije se oglasio Dom lordova, nisu progovorili političari, nije se uključio državni odvjetnik, Scotland Yard, a ni mediji tome nisu dali neku veću pozornost. Za razliku od Engleske u Hrvatskoj je situacija nešto drugačija, kod nas se zbog limuna temelji države tresu, no, to je neka druga tema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.