Messi je ipak za razliku od Ronalda pokazao sportsku veličinu: Cijela Hrvatska ponosi se Lukom Modrićem

Foto: Snimka zaslona

Većina nogometnog svijeta, naravno, pozdravlja činjenicu da je kapetan srebrne reprezentacije svijeta i ponajbolji nogometaš aktualnog prvaka Europe proglašen najboljim nogometašem svijeta za 2018. godinu. Dakako, posve legitimno ima i onih koji smatraju da je netko drugi, a ne Luka Modrić, trebao ponijeti prestižnu nagradu FIFA-e, Katalonci primjerice smatraju kako je Lionel Messi bio nedodirljiv ne samo ove godine nego i svih posljednjih desetak godina u kojima je uistinu vladao svjetskim nogometom kao jedan od najboljih nogometaša svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali standardni nogometaš Barcelone i jedan od najboljih hrvatskih igrača, Ivan Rakitić, za razliku od ostatka Barce te navijača spomenutog kluba nema dvojbe, Luka je za njega najbolji na svijetu, barem ove godine. Stigla je i Raketina čestitka, koju ponavljamo.

“Čestitam majstore, sve si zaslužio i cijela Hrvatska se ponosi tobom! Hvala ti na svemu kapetane, uvijek uz tebe. Zasluženo si dobio još jednu nagradu”, poručio je Barcelonin vezni igrač Rakitić preko Instagrama.  Veznjak Vatrenih objavio je i fotografiju Luke Modrića s dodjele nagrade.

Kad smo na početku spomenuli ”većinu nogometnog svijeta” onda smo to doslovce i mislili, naime, mnogi će reći da je Brazil zapravo srce svjetskog nogometa i kolijevka atraktivnog nogometa. Najbolji nogometaš svih vremena za mnoge je Brazilac Pele, on je među prvima čestitao Luki, kapetanu Vatrenih čestitku je uputio i Lionel Messi, za razliku od Cristiana Ronalda, koji se ponovno, kao i nakon što je Modrić bio proglašen za najboljeg igrača Europe, duri. Šuti, ne reagira, ali zato iz njegovog tabora, njemu bliske osobe, uporno odapinju otrovne strelice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije u ponedjeljak je primio nagradu FIFA-e za najboljeg igrača svijeta u 2018. Luka je pobijedio u jakoj konkurenciji, zajedno s njim u završnici bili su Cristiano Ronaldo te Mohamed Salah, sjajni napadač Liverpoola, u kojem važnu rolu igra Dejan Lovren, još jedan hrvatski reprezentativac. Ronaldo nije ni došao na proglašenje u London, što su mnogi osudili i proglasili nekorektnim, dok Messi nije bio čak ni u završnici izbora, no, zato je, spomenuli smo, uputio čestitku.

“Za nas je Leo najbolji na svijetu”, rekao je Barcelonin trener Ernesto Valverde na konferenciji za tisak u utorak.

“Svatko ima svoje mišljenje pa tako i ja. Ovo je nagrada koja se zove Najbolji (The Best), a ondje nije bilo onog igrača koji je prema našem mišljenju najbolji. Modrić je veliki igrač koji je imao veliku godinu. Nemam više ništa dodati”, zaključio je Valverde i pokazao ipak kako je korektan, bez zlobe prema Luki, zlobe koji čak i neki u Hrvatskoj samo nekoliko sati poslije proglašenja u Londonu, pokazuju. Što je uostalom Valverde, kao trener Barce, trener Lionela Messija, više mogao reći? Uostalom, za mnoge nema dvojbe, općenito gledajući Argentinac je doista zadnjih desetak godina najbolji igrača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.