Milanović bezuspješno opravdava svoje izjave o Hajduku: ‘Svi hrvatski klubovi su hrvatski klubovi, to su naši klubovi’

Šibenik, 4.10.2019 - Predsjednièki kandidat Zoran Milanoviæ posjetio je Šibenik. Na slici Zoran Milanoviæ kod spomenika Draženu Petroviæu na Baldekinu daje izjavu za medije. foto HINA/ Valerio Baranovic/ ua

Zoran Milanović u zadnje vrijeme niže izjave o sportskim klubovima, prvo o Rijeci pa sada o Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno se osvrnuo na svoje ranije izjave o Hajduku.

“Ja se ne natječem za predsjednika nogometnog saveza, niti ću se ikad natjecati. Ja se natječem za predsjednika Republike Hrvatske. Svatko navija za klub koji voli. Uvijek sam bio protiv politizacije i prikrivene militarizacije sportskih društava, u tom kontekstu moja izjava koja je bila jučer. Za Hajduk sam navijao, ali politika mi se nikad nije sviđala blizu ni jednog kluba, pa ni danas. Svi hrvatski klubovi su hrvatski klubovi, to su naši klubovi”, objavio je na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prije nekoliko dana Milanović je izjavio: “Ja nisam navijao za Hajduk, kad sam navijao za klubove, zato što je to bio Titov omiljeni klub, to mi je možda mogao biti razlog da ne navijam za Hajduk, ali to je istina. U danima kada nam se pričaju nevjerojatne besmislice, kada se provodi jedan memoricid prema onome što smo živjeli i što pamtimo, što nije bilo savršeno, bilo je katkad i iritantno, bilo je pogrešno, bilo je ljudski. Sve što je rečeno na tu temu sam rekao. Nisam razmišljao o glasovima u Rijeci i Splitu, rekao sam istinu kojom se ide na neistinu koja se plasira s druge strane, a kojom se ljude želi podijeliti”.

SDP-ov Obersnel napao Grabar-Kitarović zbog izjave da je “navijala za Hajduk i Dinamo jer je Rijeka bila rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu”

(VIDEO) Predsjednica: ‘Ako je itko nostalgičan, uvedimo tjedan dana bivše Jugoslavije – meni će on najviše koristiti jer me nitko neće smjeti kritizirati’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Milanović o Hajduku: ‘Igrali su s petokrakom na prsima, mogao si se nabosti na nju’

Tko se to Hrvatima nudi za predsjednika? Milanović 2010. ”Oduvijek navijam za Hajduk”, Milanović 2019. ”Nisam navijao za Hajduk zato što je to bio Titov klub”

Poslije toga je izjavio: “Ja nisam navijao za Hajduk, kad sam navijao za klubove, zato što je to bio Titov omiljeni klub, to mi je možda mogao biti razlog da ne navijam za Hajduk, ali to je istina. U danima kada nam se pričaju nevjerojatne besmislice, kada se provodi jedan memoricid prema onome što smo živjeli i što pamtimo, što nije bilo savršeno, bilo je katkad i iritantno, bilo je pogrešno, bilo je ljudski. Sve što sam rekao na tu temu sam rekao”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hajduk je bio hrvatski klub, ali je bio i klub koji je imao petokraku u grbu, koji je igrao s petokrakom na prsima, mogao si se nabosti na nju, to je ružno izgledalo, ali tako je bilo, neka to ljudi znaju. Hajduk možda nije banalno pitanje u Dalmaciji, ali nije ni religijsko”, zaključio je o Hajduku, koji je ipak prvi 90-ih maknuo zvijezdu iz grba.

Zanimljivo je da je 2010. godine govorio drugačije.

”Ja neću bježati od tog odgovora, Hajduk mi je uvijek bio najdraži klub. No, moj afinitet prema Hajduku danas i prije dvadeset, trideset godina je neusporediv – tada je Hajduk bio zaista relevantan europski klub, manje ispolitiziran, i zato sam ga volio bez obzira na to što sam skoro cijeli život proveo u Zagrebu. Nekada sam se osjećao poput crne ovce jer su svi navijali za Dinamo, a ja gotovo jedini za Hajduk. To za mene nikada nije bilo političko pitanje, nije ni danas”, rekao je prije deset godina Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.