Milanović: Nevjerojatno mi je kako su došli u situaciju da policija puca vatrenim oružjem

Foto: fah

Predsjednik Republike Zoran Milanović komentirao je i navijačke nerede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja sam hajdukovac, doduše puno blaži nego što sam bio nekada, ali sam prije svega predsjednik, nema popusta nikome. Stadioni moraju biti mjesto zabave i mira. Tu se igra po pravilima koje odredi Vlada. To je previše za policiju, ta vrsta odgovornosti. Vlada treba uvesti reda, kad se to dogodi, kad popiju tabletu za hrabrost ti herojski zečevi, onda će se i Torcida, BBB-i, Armada i ostali odnositi drugačije, sa strahopoštovanjem. Sradion i događaji vezani za stadion nisu mjesto orgijanja, divljanja i razbijanja, ako imaš tu vrstu energije, odi treniraj boks, hrvanje, ima krasnih sportova. Drugo, policija je trebala biti pripremljenija na ovo. Meni je nevjerojatno kako su došli u situaciju da policajac puca vatrenim oružjem. Postoji cijeli asortiman sredstava kojima se suzbijaju takva ponašanja, gumeni meci, od toga nitko neće poginuti. Dakle, pucati revolverom na ljude, bez obzira koliko ti ljudi bili odgovorni, to je nezamislivo. To je problem vodstva, ali prvi problem je vlast”, rekao je Milanović.

Županijski sud u Velikoj Gorici svim je navijačima Hajduka, koji su se u subotu sukobili s policijom na autocesti kod odmorišta Desinec, odredio jednomjesečni istražni zatvor. Riječ je o 42 osobe.

Zbog brojnosti, na ročišta su dolazili u skupinama po 10, a sve je završilo sinoć nakon 22 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.