Mirjana Lučić-Baroni – zarazan osmijeh iza kojeg stoji tužna priča

Foto: fah

Australski novinari bili su uporni u razgovoru s Mirjanom Lučić-Baroni kad su željeli saznati detalje iz njezine prošlosti, kada je s majkom Anđelkom u gluho doba noći bježala od nasilnog oca Marinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ljudi misle da znaju sve o meni i mojoj prošlosti, ali ne znaju. Svašta se pričalo, ali većinom su pričali oni koji nemaju pojma. Jednog dana ću možda osjetiti da mi se priča o tome, sada nije taj dan”, govorila im je Mirjana.

Prije 18 godina bila je u četvrtfinalu Grand Slama. Steffi Graf izbacila je tada 16-godišnju tenisku zvijezdu u usponu u polufinalu Wimbledona i za nju je rekla: ‘Ta mala će jednoga dana vladati svjetskim tenisom’.

Mirjana je nakon toga završila s majkom u izbjeglištvu, a teniski teren zamijenila je radom na blagajni. Prije toga otac je zlostavljao i tukao. Vratila se tek serijom pobjeda na US Openu 2014. godine. Tada je otkrila da ju u je Goran Ivanišević izvukao od oca nasilnika te isplanirao bijeg u SAD. Tamo je radila kao blagajnica na Floridi kako bi prehranila obitelj, a s majkom Anđelkom pobjegla je uoči Wimbledona 1998. godine. Tada su srele Gorana Ivaniševića kojem su prepričale sve što se događalo godinama u njihovu domu – on ih je saslušao i odlučio im pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom potresnom intervjuu otkrila je da joj je otac Marinko prijetio da će joj uništiti karijeru i natjerati je da mu se vrati, ali on za nju više nije postojao.

“Najgore od svega je što mu uopće nije bilo žao za sve to što nam je učinio. On je uvjeren da su njegova djela bila opravdana”, rekla je Mirjana.

Otkrila je i da ju je otac jednom prilikom gurnuo u kadu i 40 minuta cipelario jer je izgubila u polufinalu juniorskog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladoj joj je dijagnosticiran posttraumatski stresni poremećaj, ali to se danas ne vidi iza njezinog zaraznog osmijeha.

Zaslužila je ovih dana da se o njoj priča, uspjeh na Australian Openu novi je pokazatelj da se može i onda kad je najteže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.