Mirko Filipović pojasnio zašto je poveo sina Ivana u Japan: Čovjek nije imao nikakve šanse protiv mene

Foto: Facebook

Prošlo je gotovo deset dana od posljednje borbe Mirka Filipovića. Ruka mu je sada u redu, ali prvenstveno se osvrće na to što je sina vodio da gleda njegovu borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da se razumijemo, Ivana sam i poveo sada u Tokio jer je to, ruku na srce, bio meč od minimalnog rizika za mene, Kohsaka, uz dužno poštovanje, ipak mi nije dorastao suparnik. Unatoč velikoj, dugačkoj karijeri. To je čovjek koji se borio s Minotaurom, Fjodorom, kojeg je i pobijedio, doduše zbog posjekotine, ali pružio je jaku partiju. Kao i protiv Marka Hunta, pa je prije dvjie godine nokautirao Jamesa Thompsona, čovjeka od 130 kg. Bez obzira na sve to, treba biti pošten i reći, bio je nedorastao. Zato velim da je rizik bio minimalan te sam upravo to želio iskoristiti da sin ode sa mnom, da to vidi, doživi cijeli put, Japan, dvoboj u Saitama Areni, tu legendarnu dvoranu i svlačionicu iz koje sam odlazio na najveći broj mečeva. To je bila idealna prilika”, rekao je za Sportske novosti.

“Svjestan sam ja da to nije nešto gdje bi čovjek trebao voditi maloljetno dijete i to stoji, ali isto tako znao sam da sam vrhunski pripremljen, bez ikakvih ozljeda i da je rizika praktički ga nije bilo. Čovjek nije imao nikakve šanse protiv mene. Što se samog Kohsake tiče, ja njega kao suparnika nisam ni tražio, priželjkivao. Jednostavno mi je Rizin ponudio jednog suparnika, rekao sam “u redu”. Dva dana kasnije su me zvali i rekli da taj ne želi, da je odustao. Pozvali su onda drugog, mlađeg, ispod 30 godina, pa ni on nije htio. Nakon toga su mi rekli da bi Kohsaka želio. Njemu je to bila svojevrsna čast i dobio je priliku da postane prvi i jedini Japanac koji bi me porazio”, zaključuje Mirko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.