Mlada hrvatska judašica Tihea Topolovec na SP-u za kadetkinje

Foto: fah

Mlada hrvatska judašica Tihea Topolovec osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom kadetskom prvenstva u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Topolovec je prva finalistica iz Hrvatske ikad na SP-u u kategoriji kadeta, a u finalu kategorije do 52 kilograma nije uspjela pronaći rješenje za predstavnicu Japana Kane Tomizawe. Topolovec je napravila fantastičan niz do finalne borbe u Sarajevu, pa je tako u prvom kolu već kroz “zlattni bod” izbacila Ghofran Khelifi iz Tunisa, dok je u drugom kolu dominirala nad Gruzijkom Nino Mgeladze. U četrvrtfinale pobjeđuje Aidu Karčayevu iz Kazahstana, a u polufinalnoj borbi svladala je predstavnicu Rusije Margaritu Šrajner.

Ovo je treća svjetska medalja za Hrvatsku za kadete, a prvu je, i to brončanu, osvojila Barbara Matić, još 2009. na prvom SP-u kada je uzrast bio do 17 godina. Godine 2013. brončana je bila njezina sestra Brigita Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.