Mladi Hrvat traži proboj prema vrhu: Može li Borna Ćorić nastaviti u istom stilu u nastavku sezone?

Foto: fah

Mladi hrvatski tenisač 21-godišnji Borna Ćorić na početku američke turneje, na tvrdoj podlozi Indian Wellsa, odigrao je za mnoge neočekivano sjajan turnir. Bio je to, reći će mnogi, Bornin tjedan karijere, koji je završio porazom u polufinalu od najboljeg tenisača svijeta svih vremena, Rogera Federera, nakon maratonska tri seta, poraza koji je Borna uz malo sreće mogao izbjeći. Do senzacionalnog Del Potra, koji je Federera svladao u finalu, poslije obostrano vrhunskog tenisa, mladi Hrvat bio je od svih tenisača najbliže pobjedi, čak bliže nego što je to bio Marin Čilić u Australiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Indian Wellsa Borna Ćorić je napravio znatan pomak na ATP ljestvici te je trenutno 36. tenisač svijeta, pozicija je to koja sasvim sigurno ne može zadovoljiti Bornu, koji nedvojbeno prema talentu spada u TOP 20 svjetskih tenisača.

Dugo će mladi Hrvat pamtiti meč protiv Federera u polufinalu, iako vremena za ”plakanje” nema, a nema ni razloga, Borna je dokazao da se može nositi s najvećima.  To bi mu u ovom trenutku trebao biti putokaz. ”Igrao sam odlično, bio sam jako blizu, jedino nisam iskoristio sve prilike. Ne mislim da sam učinio nešto krivo, napadao sam, koristio svoje prilike, on je jednostavno bio bolji igrač u tim trenucima. Nikad ne znaš što od njega možeš očekivati. Ne znaš što će sljedeće odigrati, s kakvom rotacijom, pod kakvim kutom. To je potpuno druga razina”, rekao je Borna Ćorić nakon Federera i polufinala, pred kojim je novi veliki izazov, jednako nveliki turnir u Miamiju, na isto tako tvrdoj podlozi, koja očito odgovara mladom Hrvatu, ali i u drugačijim uvjetima. Naime, u Miamiju će vlage biti puno više u zraku, samim time će i teren biti sporiji nego što bi objektivno u normalnim uvjetima bio.

Može li Ćorić, koji je, kao i Marin Čilić, slobodan u prvom kolu, nastaviti i u Miamiju s igrom kakvu smo gledali u Indian Wellsu? Ćoriću za ozbiljniji napredak treba konstanta, samo jedno polufinale, makar i Indian Wellsa, nije dovoljno za presudan korak prema vrhu, na kojem ima mjesta za Ćorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje može li Borna Ćorić nastaviti u istom stilu u nastavku sezone Luka Kutanjac, koji je danas dio menadžerske agencije Ivana Ljubičića Sporting Advantage Monaco u kojoj je, među ostalim, i Borna Ćorić, za Večernji list kaže: ”Teško je reći. Tamo će biti sasvim drukčiji uvjeti. Veća je vlaga u zraku, puno je toplije nego u Indian Wellsu. Vremenska je razlika plus tri u odnosu na Indian Wells. Zbog veće vlage teren će biti puno sporiji. Sada će ga svi suparnici drukčije gledati. Mislim da je Borna spreman odigrati dva ovakva turnira zaredom. Drži ga adrenalin…”

Jedno je sigurno, Hrvatska će u Miamiju imati predstavnike koje će se ipak nešto pitati, kad će se ”dijeliti karte za završnicu, Marina Čilića 3. tenisača svijeta, Bornu Ćorića, neuništivog Ivu Karlovića, kod tenisačica sve bolju Petru Martić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.