Mladi Vatreni korak bliže Euru, Danci unatoč boljoj igri poraženi

Foto: HNS

Hrvatska U-21 reprezentacija nadigrala je reprezentaciju Danske s 2:1 u prvom susretu dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Mladi Vatreni su u dobroj atmosferi na stadionu Aldo Drosina u Puli došli do vrlo važne pobjede pred uzvrat za četiri dana u Danskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom poluvremenu Hrvatska U21 je stekla dva gola prednosti nakon što su pogađali Gabriel Vidović u 9. i Dion Drena Beljo u 37. minuti. Nadu mladim Dancima uoči uzvrata na domaćem terenu vratio je Casper Tengstedt golom u 58. minuti.

Utakmica je počela idealno za mlade hrvatske nogometaše koji su poveli u devetoj minuti. Akciju je započeo i pogotkom zaključio Gabriel Vidović. Dobro ga je pronašao Čolina, a okružen brojnim suparničkim igračima Vidović je pronašao put do suprotnog kuta za 1-0 Hrvatske U21.

U većem dijelu ostatka prvog poluvremena Danska U21 je bila dominantnija momčad koja je imala posjed i pokušavala izbrisati taj rezultatski minus, ali gosti i nisu mogli stvoriti pravu šansu. Čak štoviše, u 37. minuti je sijevnuo brzi kontranapad Hrvatske U21. Šego je napravio veliki dio posla, ubacio u šesnaesterac, a glavom je Dion Drena Beljo zakucao za 2-0 vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo brzo nakon toga novu šansu je imala Danska U21, ali Daramy nije pogodio te se na odmor otišlo s velikih 2-0 za mlade hrvatske igrače.

U drugom poluvremenu Danska U21 je stisnula još jače Bišćanove izabranike te se igra, skoro cijelo vrijeme, odvijala na hrvatskoj polovici. Prvo je zaprijetio Matthew O’Riley, inače najopasniji danski igrač, a u 58. minuti gosti su smanjili. Danski pritisak je nagrađen pogotkom Caspera Tengstedta za 1-2.

Izbornik Igor Bišćan tada je odlučio napraviti tri zamjene i tako prodrmati vidno umornu momčad. Ušli su Šimić, Hodža i Biuk, a pogotovo je ovaj potonji podigao energiju u hrvatskom sastavu. Uslijedile su i prve dvije šanse Hrvatske U21 u nastavku susreta, no prvo Sučić nije najbolje izveo slobodni udarac, dok je potom Roko Šimić petljao u dobroj situaciji u kojoj se našao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samom finišu utakmice ponovno je Danska U21 postala odlučnija u igri, zaprijetila je dva puta, ali se rezultat nije mijenjao te će mladi hrvatski nogometaši na uzvrat u Dansku s golom prednosti. Uzvratna se utakmica u Vejleu, također u 18 sati, igra idućeg utorka, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.