Modrić ide u Brazil kao europski prvak: Real – Atletico 4-1

Nogometaši Real Madrida novi su prvaci Europe nakon što su u finalnom dvoboju Lige prvaka u Lisabonu u produžetku pobijedili Atletico Madrid s 4-1. U regularnom dijelu bilo je 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid slavi deseti naslov prvaka izboren u nelijepoj, ali dramatičnoj utakmici u kojoj je Atletico dvije minute bio udaljen od prvog naslova. Diego Simeone je napravio sve da fanatičnom borbenošću i presingom pobijedi i Real i postane sedma momčad koja je osvojila naslov bez poraza, no presudio je izjednačujući pogodak u trećoj minutui sudačke nadoknade. U produžetku je Atletico psihički i fizički pao, te je Real s tri zgoditka osvojio naslov.

Trener Simeone odlučio se na veliki rizik postavivši u prvu momčad nedovoljno zaliječenog Diega Costu, a taj rizik mu se nimalo nije isplatio jer je najbolji strijelac Atletica igru zbog bolova morao napustiti već u 9 minuti. Oba madridska kluba su se iskušavali u borbenoj igri gotovo pola sata bez ikakve opasnosti za vrata, a tu “šahovsku partiju” u 27. minuti je prekinuo slobodan udarac Ronalda, koji je vratar Curtois lako obranio. U 32. minuti najveća i jedina šansa prvog dijela – Thiago je napravio veliku pogrešku i dao loptu Baleu koji se sjurio u kazneni prostor i pucao pored vrata.

Ako Real nije iskoristio svoj poklon, Atletico je dočekao grešku Reala. U 36. minuti vratar Reala Casillas je bespotrebno istrčao, Diego Godin nadvisio Khediru i glavom poslao loptu ka mreži, a Casillas je unatoč trku nazad prema gol-liniji nije uspio stići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je u drugom dijelu krenuo po izjednačenje, a u 54. minuti je Ronaldo pokušao čak triput u samo jednoj minuti, no slobodni udarac mu je obranio Curtois, a dvaput je bio neprecizan. U 66. minuti pokraj vrata je pucao Isco, a u 73. minuti je i Bale u puno boljoj situaciji opalio pored desne vratnice gola Atletica, koji kao da je “začaran” za igrače Kraljevskog kluba. U zadnjih deset Real je krenuo u opći napad, obrana Atletica je junački izdržala sve do 93. minute kada je Modrić izveo korner i našao Sergija Ramosa koji glavom pogađa za izjednačenje i produžetak.

U 108. minuti Modrić je pokušao s ivice 16-erca, no lopta je završila u narjučju belgijskoga vratara Atletica, a u narednoj minuti ponovno je Godin najviši u skoku, a Casillas je ovaj puta oprezan. U 110. minuti Real je došpao do potpunoga preokreta, a konačno je pogodio Bale. Neumorni Di Marija probio je stranu, prošao nekoliko igrača Atletica, pucao, a odbijenu loptu od vratara Curtoisa Bale glavom sprovodi u mrežu. Atletico je potom i psihički pao, u 117. minuti otvorio se prostor za Marcela koji gađa ispod Curtoisa za 3-1, a u 120. minuti Ronaldo je izborio kazneni udarac iz kojeg sam pogađa za konačnih 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.