Modrić i Kramarić doveli Hrvatsku do 2:0 pobjede protiv Malte na startu europskih kvalifikacija

Na startu kvalifikacija za odlazak na europsku smotru u Francuskoj 2016. godine hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Maltu s 2:0 (0:0) pogotcima Modrića (45) i Kramarića (80). Utakmica se igrala pred šest tisuća gledatelja, a naši su se reprezentativci poprilično dugo mučili s upornim Maltežanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je i prije utakmica jasno da će se malteški nogometaši braniti pod svaku cijenu i to su u prvom dijelu činili odlično. Praktički, Hrvatima nisu dopustili niti jednu prigodu. Najzanimljiviji trenutak dogodio se pred kraj prvog dijela, kada je isključen malteški obrambeni igrač Borg. Razlog? Udario je Mandžukića.

U nastavku je naša reprezentacija ušla agresivnije i odmah nakon kretanja s centra uspjela postići zgoditak. Na udarac se s dvadesetak metara odlučio Modrić, uputio je prizemnu loptu, “žabicu” koja je prevarila cijelu gostujuću obranu i samog malteškog vratara.

Nakon vodstva Hrvatska je lakše igrala, bez pritiska koji ju je očito ometao u stvaranju igre. No, unatoč boljoj igri i makar imala igrača više Hrvatska baš nije redala prigode. Igra je više živnula ulaskom Kramarića koji je u 80. minuti svoju dobru igru okrunio pogotkom nakon sjajne asistencije Jelavića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od reprezentacije se na startu kvalifikacija ipak očekivalo više, dojam kojeg su ostavili naši reprezentativci nije naročit. Ipak, pišu se bodovi i cilj je ostvaren.

Sljedeće utakmica Hrvatska igra u listopada, 10. u Sofiji protiv Bugarske, a tri dana kasnije protiv Azerbajdžana u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.