Mourinhov povratak na Apeninski poluotok, preuzeo Romu i poručio: ‘Ponovno u nemogućoj misiji’

Foto: Twitter

Nakon otkaza u Tottenhamu portugalski trener Jose Mourinho u sezoni koja dolazi predvodit će Romu te se tako nakon duže vremena vraća na Apeninski poluotok, gdje je svojedobno trenirao Inter. Mourinho se nije rastao s Tottenhamom već je zapravo potjeran nakon serije loših rezultata i nakon što je izgubio sve utakmice koje izgubiti nije smio, uključujući i osminu finala Europske lige protiv Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U talijanskim medijima je imenovanja Jose Mourinha za trenera Rome daleko odjeknulo, Mourinho je ispričao svoje viđenje načina na koji je došlo do ove suradnje.

“Roma me doista želila. Vjerujte, sve se dogodilo veoma brzo. Ujutro sam se rastao s Tottenhamom, a iz Rome su me nazvali popodne”, istaknuo je Mourinho. Portugalac tvrdi da su čelnici Rome prema njemu bili iskreni te da se zbog toga nije dugo dvoumio nakon što je i službeno dobio njihovu ponudu.

Roma 20-ak godina nije ništa osvojila, a klub ima nove vlasnike. Shvatili su da je pred njima novo poglavlje u kojem će im trebati pomoć osobe s velikim iskustvom. Bili su iskreni prema meni i odmah sam osjetio strast. Nisam se dugo dvoumio, dirnuo me njihov pristup”, rekao je portugalski stručnjak nakon čega je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponovno su zapalili vatru u meni, a sad sam opet u još jednoj “nemogućoj misiji”. To tako kažem jer me ljudi gledaju i vide samo jedan kriterij za ocjenu uspjeha u poslu – pobjedu”.

Recimo na kraju da je Mourinho u svojoj karijeri, kako smo već spomenuli, radio u Italiji, i to u talijanskom Interu, koji je ove sezone poslije dugo vremena osvojio naslov prvaka Italije. S Interom je Mourinho osvojio sve što se moglo osvojiti, prvenstvo, Kup i Ligu Prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.