Nije isto, samo je slično: Lewandowski protiv Švedske može izjednačiti još jedan rekord Gerda Mullera

epa09286994 Robert Lewandowski (R) of Poland celebrates with team-mate Karol Swiderski after scoring the 1-1 goal during the UEFA EURO 2020 group E preliminary round soccer match between Spain and Poland in Seville, Spain, 19 June 2021. EPA/David Ramos / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Poljska reprezentacija, unatoč silnoj nadmoći Španjolaca, ostala je neporažena u Sevilli u sklopu 2. kola grupne faze Europskog nogometnog prvenstva, a sve zahvaljujući genijalnom strijelcu i najboljem igraču Bayerna Robertu Lewandowskom. Poljska je remijem (1:1) protiv Španjolske ostala u igri za osminu finalu, da bi tamo došla u 3. kolu, dakle, posljednjem, morat će pobijediti Švedsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I upravo protiv Švedske sjajni Poljak ima priliku izjednačiti još jedan rekord Gerda Mullera. Naime, Lewandowski je na europskim prvenstvima postigao tri gola te je prvi Poljak koji je zabijao na tri takva natjecanja. Ukupno je u dresu Poljske napadač Bayerna postigao 67 golova.

Drugim riječima, Lewandowski je na pragu da ponovno sruši legendarnog Nijemca Gerda Mullera, koji je u dresu njemačke reprezentacije zabio 68 golova. Ukratko, već protiv Švedske Lewandowski ima priliku srušiti još jednom bivšeg kapetana Bayerna.

Glede Lewandowskog on je prošle sezone srušio Mullerov rekord star 49 godina i to po broju postignutih golova u jednoj sezoni Bundeslige. Osim toga, Poljak je postao prvi igrač koji je četiri puta zaredom osvojio naslov najboljeg strijelca Bundeslige. Lewandowskom je za 67 golova trebalo 118 utakmica, dok je Muller svojih 67 dao za samo 62 utakmice u dresu Njemačke. Drugim riječima, nije to isto, ni blizu nije isto, kao što je činjenica da bi u dresu Vatrenih Davor Šuker zabio puno više od 45 golova da je kojim slučajem igrao utakmica koliko ih danas igraju hrvatski reprezentativci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Robert Lewandowski je daleko od rušenja svjetskog rekorda glede golova u reprezentaciji, zasad je najučinkovitiji Iranac Ali Daei, koji je dao 109 golova. Portugalac Cristiano Ronaldo zabio je tek tri gola manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.