Možete li ovo zamisliti na HRT-u? Prekrasna odjava prijenosa utakmice Osijek-Dinamo

HRT
Foto: Instagram

HRT, hrvatski javni servis, s vremena na vrijeme nađe načina da pokaže kako im vjera, barem kad su katolici u pitanju, smeta. Tako su muškarce koji javno mole krunicu krajem prošle godine pogrdno nazivali klečavcima, a na ljeto iste godine o molitvi izvijestili snimkom na kojoj neimenovana gospođa bijesni na molitelje. Stoga bi mogli zaključiti kako ono što se moglo čuti na kraju utakmice Osijeka i Dinama ove nedjelje na privatnom programu MaxSport, zasigurno ne bi mogli čuti na javnoj televiziji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Dinamo ponovno u sudačkoj nadoknadi do boda na Opus Areni

Do neke iduće prilike neka vas dragi Bog čuva“, riječi su kojima je komentator MaxSporta Ivan Ljubić odjavio utakmicu.

Ivan Ljubić inače vuče korijene iz Hercegovine. Veliki je navijač Dinama, navikli smo ga vidjeti u podcastu Utakmicu po utakmicu. Tamo je često promovirao Široki Brijeg i hercegovačke klubove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Javni servis: Političke jednostranosti HRT-a tijekom godine

“Čitav potez od Širokog Brijega do Mostara ima mjesto u mom srcu. Dakle, ne čudi da jednim okom pratim i nogomet u susjedstvu, prije svega aktivnosti hrvatskih klubova”, rekao je jednom prilikom.

Podsjetimo, u derbiju 25. kola SuperSport HNL-a Osijek i Dinamo na Opus Areni pred 11.450 gledatelja odigrali su 1-1.

> Voditelj HRT-a BBB nazvao – urbanim teroristima…

Domaćin je vodio golom Dominika Bukvića iz 26. minute sve do sudačke nadoknade, kada je Sandro Kulenović zabio za 1:1 što je na kraju bio i konačan rezultat. Tako su Modri ostali bez tri boda u trci za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što je Hajduk minimalno slavio protiv Istre 1961 u subotu, Rijeka je u prvoj nedjeljnoj utakmici slavila s 2:0 protiv Varaždina.

HRT se financira obaveznom mjesečnom pristojbom

Inače, HRT se kao javna televizija financira obaveznom pretplatom hrvatskih građana. I dodatano, iz javnog novca, odnosno proračuna RH. Najavljeno je da će u izbornoj godini iz proračuna 2024.dobiti  još 18,3 milijuna Eura.

Evo što sam HRT kaže o mjesečnoj pristojbi. Mjesečna pristojba državna je potpora koju su obvezni plaćati svi vlasnici ili posjednici prijamnika (radija, televizora ili kojega drugoga uređaja) u Republici Hrvatskoj. U cilju osiguravanja sredstava za rad javnoga medijskoga servisa. I financiranje Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti medija i rada Hrvatskoga audiovizualnog centra (HAVC).

Plaćanjem mjesečne pristojbe sudjeluje se u solidarnome, zajedničkome financiranju javnoga medijskog servisa.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) kao javni medijski servis i korisnik većega dijela mjesečne pristojbe ima posebne, zakonom precizno određene obveze, koje je dužna ispunjavati i o tome redovito izvješćivati Hrvatski sabor i građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Zakonu o Hrvatskoj radioteleviziji Hrvatska radiotelevizija obvezna je mjesečnu pristojbu ubirati izravno od obveznika, čime se osigurava financijska i programska neovisnost nužna za kvalitetno obavljanje zadaća javnoga medijskog servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.