Mršić o košarkaškoj reprezentaciji: ‘Pokušat ćemo u drugom dijelu lipnja organizirati okupljanje’

Zagreb, 6.6.2019. - Konferencija HKS-a na kojoj su izbornici raznih selekcija predstavili planove i programe državnih reprezentacija za nadolazeća natjecanja i Europska prvenstva. Na fotografiji Veljko Mršić (seniori). foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ ml

Nakon što je dobila zeleno svjetlo Međunarodnog olimpijskog odbora, FIBA se odlučila za malu promjenu termina olimpijskog kvalifikacijskog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U košarkaškom spektaklu iz Splita uživat ćemo tako od 29. lipnja do 4. srpnja iduće godine, s nadom u plasman hrvatske reprezentacije na Igre u Tokiju.

Bilo je i drugačijih glasina, ali na kraju je završilo s minimalnim pomicanjem termina splitskoga turnira. Iako, znate kako treneri razmišljaju, svaki dan dobro dođe za koji trening više, pa je i naš izbornik zadovoljan.

– Tjedan dan kasnije i mislim da je to bolje. Ovako će momčadi koje prođu imati ravnopravniji status. Ove sezone NBA bi tražio stanku u treningu od 2 tjedna, ovako će ta pauza biti puno manja, čak ćemo mi bit u prednosti u odnosu na ostale, rekao je hrvatski izbornik Veljko Mršić za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga u ovome trenutku miruje, ne zna se hoće li i kada nastaviti sezonu, a pitanje je onda u kojem razdoblju će se igrati iduća. Izostanak ponajboljih igrača znatno bi izmijenio i naše i protivničke ambicije. Podsjećamo, s nama u skupini su Brazil i Tunis, u drugoj čekaju Rusija, Njemačka i Meksiko, a samo pobjednik turnira ide u Tokio. Jako puno nepoznanica, koje postaju sve uobičajenije u trenutačnoj globalnoj situaciji.

– Teško je sada govoriti, puno je vremena ostalo, ali svakako će biti važno kako će tko iskoristiti ovo vrijeme bez natjecanja… Mi ćemo pokušati u drugome dijelu lipnja organizirati jedno okupljanje s igračima koji će moći doći pa onda vidjeti hoće li se smjeti igrati turniri ili da možda igramo između sebe, rekao je Mršić.

Košarka se, kao jedan od dvoranskih sportova, ponajviše okrenula varijanti završavanja sezona u okolnostima pandemije. Na taj način klubove se spašavalo na financijskom planu, a i omogućavao lagodniji ulazak u natjecanja koja slijede. Prema Mršiću, jedino moguće rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čak i ove najbogatije lige imaju velikih problema s nastavkom sezone, u najboljem slučaju mogu krenuti krajem lipnja ili početkom srpnja, a vi morate znati da velikoj većini igrača ugovori traju do 30.6. Tako da bi se to teško posložilo, zaključio je hrvatski izbornik.

Za nas je svakako najvažnije da bude što manje problema s ozljedama i da se nikako ne zaboravi, koliko god mogućnost plasmana u Tokio bila primamljiva, da našu reprezentaciju prije toga čekaju ključne utakmice za plasman na idući Eurobasket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.