Musa: Uzor mi je Mario Mandžukić; Juranović: Izbornik ima slatke brige

Foto: snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za prvu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. U subotu je Vatrenima protivnik Wales. Ovoga utorka u Splitu su pred novinare izišli desni bek Josip Juranović i napadač Petar Musa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Juranović na početku se osvrnuo na činjenicu da je promijenio klub. Podsjećamo, u zimskom prijelaznom roku prešao je iz Celtica u Union Berlin.

– Puno se toga dogodilo, mislim da sam pogodio što se tiče odabira kluba. Od prve me utakmice krenulo, nadam se da će tako ostati dalje. Igramo dobro, treći smo na tablici, tako da ne mogu se žaliti, poručio je te se zatim osvrnuo na buduće oglede s Walesom i Turskom.

– Mislim da će prva utakmica biti najzahtjevnija, prvi se put okupljamo nakon Svjetskog prvenstva koje je bilo odlično. Jedva čekamo okupiti se i igrati ovu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na drugog hrvatskog desnog beka koji igra u Bundesligi, Josipa Stanišića.

– Mislim da izbornik ima “slatke brige”, mi ćemo se dokazivati na terenu. Jako smo dobri prijatelji, mislim da se nitko neće naljutiti, tko će igrati, ističe Juranović.

Musa: Na meni je da se pokažem

Petar Musa prvi je put u redovima Hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Htio bih se zahvaliti svima, jako sam sretan što sam ovdje. Veselim se svakom treningu, na meni je da se pokažem.

Na pitanje što očekuje od svojih nastupa u susretima s Walesom i Turskom.

– Iskreno, ne očekujem ništa previše, idem trening po trening. Želio bih se pokazati izborniku u najboljem svjetlu i vidjeti kako će se to razvijati dalje, dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petar Musa kaže da mu se ostvario dječački san, da bi volio zaigrati što prije, po mogućnosti zabiti gol, ali da je i najvažnije pomoći ekipi.

Govoreći o Walesu, Musa ističe da će veliki zadatak imati bekovi, a s obzirom na brze protivničke igrače, uzor mu je Mario Mandžukić.

– Od malena sam simpatizirao njegov stil i način igranja. On je od malena moj, hajdemo reći, uzor. Nešto malo smo pričali, ali vidjet ćemo se u budućnosti.

Musa kaže da je napadač koji može raditi dobar pritisak, da može mnogo raditi za momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juranović: Jedva čekam Poljud, da osjetim tu ljubav

O nastupu pred prepunim Poljudom u subotu, ulaznica nema već danima, Juranović kaže da mu je ovo prvi dom.

– Jedva čekam doći u petak tamo, da osjetim tu ljubav. Znamo da gdje god igra reprezentacija, da će stadion biti rasprodan. Jednostavno okupljamo sve ljude i nadam se da ćemo ih usrećiti.

Josip Juranović dao je savjet Petru Musi.

– Mogu reći da će put biti trnovit. Ali ako on odluči da želi napraviti što želi, može napraviti velike stvari. Ide mu dobro, zabio je u Benfici osam golova. Mora naporno raditi, postaviti visoke ciljeve. Neka ih pokuša dohvatiti.

Dodaje da je vrlo zadovoljan što je odabrao Benficu.

– Ne igram možda koliko bih htio, ali mislim da maksimalno koristim svoje minute, zaključuje, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.