Najbolji svjetski teniski par: Mate Pavić i Oliver Marach predali polufinale Pariza zbog ozljede Pavića

Foto: fah

Najbolji svjetski teniski par, Hrvat Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach predali su bez borbe polufinalni susret na ATP turniru u Parizu Španjolcu Marcelu Granollersu i Amerikancu Rajeevu Ramu zbog Pavićeve ozljede trbušnih mišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić je u subotu ujutro osjetio bol te su on i Marach iz predostrožnosti odlučili propustiti polufinale Pariza, no trebali bi biti spremni za nastup na “mastersu” u Londonu od 11. do 18. studenoga.

Pavić i Marach plasmanom u polufinale Pariza osigurali su da će završiti na prvom mjestu na završnoj ATP ljestvici parova za 2018. godinu. Oni su u godinu krenuli sa 17 uzastopnih pobjeda, a tijekom tog niza su osvojili i Australian Open. Kasnije tijekom godine su stigli i do finala Roland Garrosa. Ukupno su igrali devet ATP finala, a osvojili su četiri naslova.

Sa 25 godina Pavić je najmlađi igrač koji će okončati sezonu na prvom mjestu ljestvice parova nakon 1995. godine kada je to uspjelo tada 24-godišnjeg Toddu Woodbridgeu, dok je Marach sa 38 godina najstariji kojemu je to uspjelo od Amerikanca Sherwooda Stewarta 1984.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.