Najveći: Prvih stotinu golova Lionela Messija u europskim kupovima!

Foto: Twitter/Barcelona

Legendarni nogometaš Barcelone i argentinske reprezentacije, jedan od najboljih nogometaša svijeta svih vremena, 29-godišnji Lionel Messsi, ostvario je veliki uspjeh te je zabio svojih prvih stotinu pogodaka u dresu Barce igrajući u europskim kupovima. Briljirao je sinoć u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, najbolji nogometaš svijeta s dva pogotka odlučio je susret u Glasgowu u 5. kolu Lige prvaka za pobjedu Barce 2:0 protiv Celtica. Treba reći kako se radilo o laganoj pobijedi daleko bolje Barcelone za koju je igrao i Hrvat Ivan Rakitić, i to dosta dobro. S dva pogotka u Glasgowu Messi je stigao do 9 pogodaka ove sezone u najelitnijoj klupskoj nogometnoj ligi na svijetu, koja se još nije ni zahuktala kako treba, a što se očekuje na proljeće.

Prvi pogodak Messija u 24. minuti, u Glasgowu, bio je 400. gol Barcelone pod trenerom Luisom Enriqueom, a drugi pogodak Lea Messija bio je ujedno i njegov jubilarni stoti u svim međunarodnim klupskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo također kako niti jedan nogometaš svijeta  u povijesti nogometa nije zabio 100 golova u međunarodnim natjecanjima za jedan klub, nije to uspjelo ni Michaelu Platiniju, ni Diegu Maradoni, ni Zinedine Zidaneu, ni Cristianu Ronaldu…

Messi je sada sve bliži još jednom i još većem rekordu, dakle, još je bliže stotom pogotku u Ligi prvaka jer je smanjio zaostatak za Portugalcem na samo tri gola. Sjajno je sezonu počeo i Cristiano Ronaldo  počeo s 10 golova viška, trenutno je na 95, a Messi na 92 gola u najbogatijem klupskom natjecanju. Ronaldo je u prednosti, iako je gledajući sve eurokupove Messi trenutno bolji, koji je već ranije pretekao i legendu Reala  Raula koji je dugo držao rekord sa 53 gola u skupinama Lige prvaka. Leo Messi ih je dosad zabio 56.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.