Teniska legenda kaže istinu i doživi uvrede od srbijanskih medija: ‘Nitko ne želi pobjedu Novaka Đokovića, osim nekoliko stotina Srba’

Foto: Snimka zaslona

Legendarni bivši švedski tenisač, 52-godišnji Mats Wilander, uzbudio je duhove u Srbiji, što nije osobito teško. Naime, nakon uvjerljivog poraza Novaka Đokovića u finalu ATP Mastersa u Londonu od Andyja Murrayja, poraza koji je definitivno odnio prvo mjesto Đokoviću za kraj godine,  srbijanski mediji okomili su se na Wilandera zato što je rekao istinu. Iako još od ranije mediji naših susjeda Wilandera ne obožavaju previše budući da čovjek blago rečeno nije impresioniran Novakom Đokovićem i njegovom zaista velikom karijerom. Kap koja je prelila čašu dogodila se očito kao plod frustracija uzrokovanih novim Đokovićevim porazom koji je definitivno odlučivao o broju 1. svjetskog tenisa. Inače, Wilander nakon uspješne karijere ima isto takvu novinarsku karijeru, kao stručni sukomentator Eurosporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Novak Đoković je ovaj turnir osvojio pet puta. Nitko, zapravo, i ne želi da Novak pobijedi. Osim nekoliko stotina Srba”, rekao je Mats Wilander tijekom finalnog dvoboja srpskog tenisača protiv Murrayja. Ovakva tvrdnja Matsa Wilandera, naravno, apsolutno je bila u spomenutom trenutku točna. Naime, u dvorani u Londonu u ogromnoj većini prevagu su odnijeli navijači trenutno prvog tenisača svijeta, što je posve logično. Za one koji ne znaju, pa i za srbijanske medije, podsjetnik, Murray je u Londonu igrao doma budući kako je Britanac. U Londonu ga obožavaju, iako je daleko od toga da ga Englezi vole kao što su nekoć voljeli Tima Henmana. Uza sve to točno je također da je Novak Đoković već dosadio mnogima, ljudi žele nova lica, žele vidjeti najbolje na koljenima, poražene.

Također je nedvojbena istina kako finale Mastersa u Londonu uživo nije pratilo ni onoliko Srba koliko je Wilander spomenuo da je navijalo za najboljeg srbijanskog sportaša u londonskom finalu. Dakle, u čemu je Wilander pogriješio, osim što je rekao istinu? Dakako, to je ujedno i najveća pogreška Matsa Wilandera, istina i srbijanski mediji ne tako često nisu baš na istoj valnoj dužini.

Za Matsa Wilandera “ideal tenisa” je veliki Švicarac Roger Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.