Luka Modrić – Mateo Kovačić: Hrvatski tandem za velike stvari!

Foto: Instagram

Najčitaniji španjolski dnevnik, Marca, koji je, naravno blizak Realu, igračem utakmice u Lisabonu, u kojoj je Real kao gost slavio 2:1 u petom kolu Lige prvaka, proglasio je hrvatskog nogometnog reprezentativca Matea Kovačića. Kovačića koji igra sve bolje kako vrijeme prolazi, iako je u Lisabonu zbog navodno teatralnog iznuđivanja crvenog kartona izviždan od strane domaćih navijača. Prije samo nekoliko mjeseci većina španjolskih medija, uključujući i Marcu, selila je Kovačića uz Madrida, govorilo se o povratku u Italiju, a onda se sve prelomilo, okrenulo – u korist Matea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Varane i Benzema postigli su važne golove za pobjedu, ali igrač koji nezaustavljivo raste je Mateo Kovačić. Zajedno s njegovim kumom Modrićem držao je uzde Realove igre u dva posljednja ključna meča, koji su zahvaljujući njima završili pobjedama”, podsjeća brojne čitatelje Marca u članku pod naslovom  “Real otkrio Kroosvačića…” Španjolci zapravo želi reći kako je Kovačić spoj samog Kovačića i sjajnog njemačkog veznog igrača te reprezentativca Tonija Kroosa. Gode pohvale hrvatskom mladom reprezentativcu, on to ne krije.

Hvali se uigranost i suradnja dvojice hrvatskih reprezentativaca u Realu, iskusnijeg Luke Modrića i desetak godina mlađeg Kovačića, koji bi kroz koju sezonu trebao zamijeniti Luku kako u kraljevskom klubu tako i u reprezentaciji. Modrić i Kovačić sjajno su igrali i prije tri-četiri dana u velikom gradskom derbiju protiv Atletico Madrida, koji je Real uvjerljivo dobio. Derbi je pokazao da Kovačić i Modrić mogu zajedno, u istom sastavu, od prve minute. što je dvojba s kojom se suočava i hrvatski izbornik Ante Čačić.

“Mateo je carevao na centru terena. Izostanak ključnih veznjaka Kroosa i Casemira uznemirio je Zidanea, ali pojavio se mali Hrvat koji nije Modrić i pokazao se kao rješenje svih problema. Krovačić raste eksponencijalno. Iako prije svega centralni veznjak, pokazuje hrabrost u defanzivi i vještinu u napadu. Pokazuje se kao pojačanje sezone, makar sa zakašnjenjem od godine dana, koliko mu je trebalo da eksplodira”, zaključio je tiražni španjolski dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se mnogi slažu da je Modrić još uvijek za barem pola koplja ispred Kovačića isto tako ne zaboravljaju napomenuti ni činjenicu da mladom igraču pomaže kad zajedno igra u prvom sastavu s igračem s kojim se savršeno razumije, jednako tako dobro snalazi i surađuje. “Modrić je preporodio Kovačića”, tvrde Španjolci.

Hrvatski tandem Modrić-Kovačić do punog bi izražaja trebao doći na Svjetskom prvenstvu u Rusiji za 18 mjeseci što je ipak hrvatskim navijačima, koji već 18 godina čekaju veliki vatreni rezultat, najvažnije. Nakon nesretnog poraza na Euru u Francuskoj prije pet mjeseci Svjetsko prvenstvo posljednja je ozbiljna prilika generacije Luke Modrića. I dok Mateo Kovačić ipak još ima vremena, Luka Modrić i ne baš previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.