Nakon briljantne igre hrvatske reprezentacije oduševljenje izbornika Červara: ”Zahvaljujem navijačima, toliko zadovoljstva i sreće na tribinama”

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je sjajnu utakmicu u 2. kolu grupne faze Europskog prvenstva. Naime, izabranici Line Červara deklasirali su i igrom i rezultatom Bjelorusiju, bilo je 31:23 za Hrvatsku. Druga je to pobjeda rukometnih Vatrenih nakon što su u prvom kolu svladali Crnu Goru sa šest golova razlike, 27:21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugom pobjedom Hrvatska je stigla nadomak plasmana u drugu fazu turnira. I to na jedan doista uvjerljiv način, malo se tko tome nadao uoči Eura.

Nakon utakmice izbornik Lino Červar, koji je prije 17 godina bio kreator zlatne generacije hrvatskog rukometa, naravno, nije krio zadovoljstvo te oduševljen sjajnom igrom svojih igrača, koje su, kako smo već spomenuli, uoči Europskog prvenstva mnogi otpisali:

”Vidjeli ste sve! Čestitke igračima, mislim da su pružili izvanrednu igru. Ali, turnir je turnir, nije još sve gotovo. Sad mogu samo komplimentirati igračima, ali dug je to još put. Želio bih zahvaliti i navijačima, toliko zadovoljstva i sreće na tribinama, drago mi je radi tih ljudi. Ja sam znao da ćemo igrati dobro, ali da će biti ovoliko dobro, to nisam mogao predvidjeti”, rekao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. I doista, u pravu je. Naime, Hrvatska je u Grazu imala fenomenalnu podršku navijača, igrala u pravoj domaćinskoj atmosferi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, kod Hrvatske briljirao je Igor Karačić, koji je zabio šest golova, Luka Stepančić 5, Domagoj Duvnjak 4, a Luka Cindrić i David Mandić po dva gola. Golman Marin Šego imao je ukupno sedam obrana, s druge strane na golu Bjelorusije Mikita Vajlopau zabio je 8 golova.

”Igrali smo vrlo mudro i raznovrsno. Opet, u jednom smo trenutku pali, a to se ne smije događati. Moramo ostati ponizni i skromni pa se pripremiti za sljedećeg protivnika. Nije mene zabrinula ta kriza jer smo se dobro pripremili za njih, dobro smo ih analizirali, a mi smo timskom igrom pokazali da se puno toga može napraviti. Oni su danas bili tim i to su pokazali na parketu. Neću nikoga posebno isticati, svi su dali svoj obol. Slijedi utakmica sa Srbijom i idemo dalje”,  zaključio je presretni Lino Červar.

Hrvatska, podsjetimo, u trećem i posljednjem kolu A skupine u ponedjeljak igra protiv Srbije, utakmice se igra u 20:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.