Nakon debakla BiH protiv Armenije Robert Prosinečki podnio ostavku: ‘Iako sve šanse nisu izgubljene, osjećam se odgovornim’

prosinečki
Foto: fah

Izbornik Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki podnio je ostavku nakon debakla (4:2) u Armeniji u utakmici šestog kola J skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo.  Ovim porazom postalo je jasno da su šanse za plasman na Europsko prvenstvo Bosne i Hercegovine kroz ove kvalifikacije izgubljene, iako će BiH imati još jednu priliku kroz play off Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Preuzeo sam reprezentaciju s ciljem da odemo na Europsko prvenstvo. Iako sve šanse nisu izgubljene, osjećam se odgovornim i podnosim ostavku. To sam već kazao je predsjedniku saveza Elvedinu Begiću,” kazao je nakon debakla Robert Prosinečki na tiskovnoj konferenciji u Erevanu.

Podsjetimo, Prosinečki je preuzeo reprezentaciju BiH u siječnju mjesecu 2018. godine, u 18 utakmica na klupi BiH je izborio sedam pobjeda te šest remija i pet poraza.  Bosna i Hercegovina je u Armeniju otputovala s imperativom pobjede kako bi ostala u igri za plasman na Europsko prvenstvo, no, umjesto toga doživjela je težak poraz. Presudili su brojni promašaji igrača reprezentacije BiH, među njima i igrača Dinama, Amera Gojaka.  Šanse da preko ovih kvalifikacija domogne Eura Bosna i Hercegovina svela je na minimum.

Bosna i Hercegovina se trenutačno nalazi na 4. mjestu skupine s osvojenih sedam bodova, osam bodova manje od vodeće Italije te pet manje od Finske na drugom mjestu.  Dodajmo tome kako vodeće ekipe skupine imaju i utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman na Europsko prvenstvo izborit će prve dvije momčadi u skupini.

SKUPINA J

Armenija – Bosna i Hercegovina  4-2
20.45 Finska – Italija
20.45 Grčka – Lihtenštajn

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LJESTVICA:

1. Italija           5 5 0 0 16-2 15
2. Finska            5 4 0 1  7-2 12
3. Armenija          6 3 0 3 12-11 9
4. BiH               6 2 1 3 12-11 7
5. Grčka             5 1 1 3  6-9  4
6. Lihtenštajn       5 0 0 5  0-18 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.