Nakon grčke pljuske košarkaši se sabrali i pobjedom protiv Portorika izborili osminu završnice

Hrvatska košarkaška reprezentacija ipak će igrati u osmini završnice Svjetskoga prvenstva. U posljednjoj utakmici skupine, pod velikim imperativom, izabranici Jasmina Repeše konačno su pružili pristojnu partiju i protiv evidentno slabijeg suparnika dobili utakmicu bez najmanjeg stresa. Hrvatska – Portoriko 103:82 (53:36)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je pljuska iz večeri prije, jer poraz protiv Grčke bio je upravo to, dobrodošla. Bila je to potpuno drugačija slika naših košarkaša. Zapeli su iz petnih žila, zaboravili sebičnost, dobro su surađivali i u napadu i u obrani te stalno povisivali prednost, pa su je tako stekli početkom drugog dijela utakmice i preko 20 koševa…

Vidjevši posvemašnju ozbiljnost i pristup Hrvata Portorikanci su se brzo predali ili jednostavnije rečeno – pukli. Pobjeda Hrvatske bila je izvjesna i utakmica je zbog dobrog nastupa Hrvata potpuno izgubila natjecateljski karakter.

Ipak, teško se oteti dojmu da su naši košarkaši u cjelini razočarali na ovome natjecanju. Jedino što nas može veseliti jest pozitivna reakcija nakon poraza protiv Grčke a uoči utakmice protiv Portorika. Opet, reprezentacija Portorika na spada ni u srednji dom svjetske košarke pa i ovu pobjedu valja svesti u realne okvire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša reprezentacija će biti druga ili treća u skupini, ovisno o ishodu utakmice Argentine i Grčke koja se igra od 22 sata. Pobijedi li Grčka Hrvatska će biti druga, a ako trijumfira Argentina Hrvatska će biti treća treća. U osmini završnice igrat će protiv Francuske ili Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.