”Liga Velike Albanije”: U Srbiji bijesni zbog najave stvaranja zajedničke lige dvije države Kosova i Albanije…

Foto: Snimka zaslona

Odnosi između Prištine i Beograda, Kosova i Srbije, napeti su od samog početka, iako polako, ali sigurno, bivši šegrt ratnog zločinca, Vojislava Šešelja, postaje svjestan da od ”povratka Kosova” neće biti ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Srbiji se dižu na stražnje noge nakon bilo kakve akcije koja dolazi iz Kosova, a koja potvrđuje ono što cijeli svijet zna, dakle, da je Kosovo suverena i nezavisna država, koju je, između ostaloga, priznala i Hrvatska.

Na nož je, dakle, u Srbiji dočekana najava koja dolazi iz Prištine i Tirane (Albanija) o zajedničkoj ligi koju spremaju košarkaški savezi ove dvije neovisne države. Liga bi trebala imati četiri kluba iz obje zemlje, barem tako to žele u Prištini, dok se košarkaški čelnici Albanije zalažu za po šest klubova. Za Radio televiziju Srbije o tome je govorio i Arben Fetahu, prvi čovjek košarkaške organizacije Kosova.

“Pregovori oko stvaranja zajedničke košarkaške lige Kosova i Albanije su u završnoj fazi i sada već pokušavamo uskladiti kalendar natjecanja kako bi vidjeli koliko bi to koštalo, odnosno, koliko bi bilo isplativo za klubove”, kazao je  Fetahu, predsjednik kosovske košarkaške organizacije. Fetahu je istaknuo da su košarkaške momčadi s Kosova kvalitetniji od albanskih, nakon čega je dodao da nakon izlaska iz epidemije koronavirusa i smanjenja proračuna kvaliteta klubova obje države možda bude i izjednačena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Namjera je promocija klubova i podizanje kvaliteta košarke”, rekao je Fetahu za RTS.

“Plan je da novi rang natjecanja bude sličan ranijoj Balkanskoj ligi, koji bi, kao gotov projekt kasnije predložili i košarkaškom savezu Sjeverne Makedonije i na taj način uključili i njihove klubove”, dodao je Fetahu. Fetahu tvrdi kako ovo natjecanje ne bi značilo prestanak postojanja i organiziranja aktualnih košarkaških liga, već da bi se nova odvijala usporedno s već postojećim natjecanjima.

Foto: Snimka zaslona

U Vučićevoj Srbiji ekstremni mediji (uvjetno rečeno normalnih medija u Srbiji gotovo da i nema) nazvali su ovakvu akciju Prištine i Tirane ”provokacijom” te sve proglasili ”Ligom Velike Albanije”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.