Nakon natjecanja po skupinama Hrvatska među najuspješnijim reprezentacijama Eura!

Foto: fah

Prvi put nakon 20 godina niti jedna reprezentacija u prvoj fazi europskog prvenstva u natjecanju po skupinama nije osvojila maksimalnih devet bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put to se dogodilo na EP-u u Engleskoj 1996. godine, kada su sva četiri pobjednika skupina (Engleska, Francuska, Njemačka, Portugal) imala po sedam bodova.

Na ovogodišnjem EURO-u najviše bodova u prvom krugu natjecanja, po sedam, osvojili su domaćini Francuzi, Nijemci, Poljaci te odabranici izbornika Ante Čačića.

Reprezentacije Walesa i Mađarske zabile su najviše pogodaka u prvom krugu, po šest, dok su Njemačka i Poljska jedine reprezentacije koje nisu primile niti jedan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su najviše puta pogađali okvir gola (4), a Španjolci su imali najviše dodavanja (1876). U prvom krugu natjecanja postignuto je 69 golova ili 1,9 po susretu, a najviše pogodaka palo je u razdoblju od 46. do 60. minute, njih 15.

Najviše udaraca prema suparničkim vratima uputili su naši idući suparnici Portugalci (69), a naša reprezentacija je na petom mjestu s 50 udaraca. Vodeći strijelci prvenstva su Španjolac Alvaro Morata i Velšanin Gareth Bale sa po tri gola, a asistente predvode Belgijanac Eden Hazard i Velšanin Aaron Ramsey sa po dvije asistencije.

Najviše obrana u prvom krugu prvenstva imao je Islanđanin Hannes Halldorsson, čak 19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunji su bili najgrublji sa 52 prekršaja, a zatim slijede Mađari (49) i Talijani (49). Hrvatski nogometaši načinili su 39 prekršaja. Rumunji i Talijani predvode listu sa po 10 žutih kartona, a Portugalci su imali najmanje javnih opomena – samo dvije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.