Nakon nove blamaže Manchester Uniteda Mourinho bez samokritike: Sukobi s igračima na putu prema izlaznim vratima…

Foto: fah

Nakon nove blamaže Manchester Uniteda i u engleskom Liga kupu na Old Traffordu protiv drugoligaša Derby Countyja portugalski stručnjak Jose Mourinho ponovno se našao na meti brojnih kritika. I, naravno, ponovno se govori o odlasku Portugalca. Zanimljivo, uoči susreta 3. kola Liga kupa Mourinho je izjavio kako voli Kup utakmice jer one sa sobom donose nerijetko dramu te brojne neizvjesnosti, dramu, koja se pretvorila u sportsku tragediju za jedan od najslavnijih klubova Europe, Mourinho je dobio. Nije mu se svidjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Manchester United ispao je nakon izvođenja jedanaesteraca, tragičar susreta bio je Phil Jones, koji je promašio u osmoj seriji izvođenja jedanaesteraca, točnije, sjajni vratar Derbyja skinuo je udarac Jonesa s bijele točke. Navijači su ponovno ljuti, kao što su bili prije dvadesetak dana poslije najgoreg starta u sezonu Manchester Uniteda zadnja dva desetljeća.

“Oni su vjerovali u sebe, utakmica je bila otvorena i igrali su jako dobro. Mi smo morali ubiti utakmicu, ali nismo. U početku nismo uspjeli nametnuti dominaciju, tek nakon izjednačenja smo imali dobru reakciju, a to mi se ne sviđa,” rekao je nakon utakmice Jose Mourinho, kome više nije bio do ”drame” kao što je govorio prije susreta vjerujući kako će se njegov klub prošetati do 4. kola.  Nikad nije dobro podcijeniti protivnika.

“Kad smo ostali s igračem manje, javio se ponos, nisu htjeli izgubiti, borili su se do zadnje sekunde. A onda su došli penali, netko je morao promašiti”, poručio je portugalski trener te je nastavio u istom stilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znao sam da ćemo biti u problemima s Jonesom, Ericom kada su jedanaesterci otišli u šestu, sedmu seriju. Znao sam da ćemo opet imati problema…”

Mourinho je tako nastavio kritizirati svoje igrače, pa tako i Jonesa, iako su jedanaesterci zapravo lutrija i svatko ih može ponekad promašiti, pa tako i najskuplji nogometaši Europe. Portugalac ponovno nije bio samokritičan, što mu najviše zamjeraju novinari u Engleskoj.  Tako je jedan novinar primijetio da Mourinho ponovno žestoko kritizira svoje igrače, na što je Portugalac odmah ”poskočio.”

“Mislite da kritiziram? Ne slažem se. Ovo nije kritiziranje momčadi, pa i ja sam dio momčadi. Mislim da niste u pravu. Želite li da analiziram utakmicu ili da odem? Što, da kažem da smo igrali fantastično? Istina je da je protivnik bolje ušao u drugo poluvrijeme, a mi ih nismo uspjeli pratiti,” zaključio je kontroverzni trener, koji je i ove sezone, iako je ona zapravo tek počela, daleko od željenog osvajanja prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mourinho je uzeo kapetansku vrpcu Paulu Pogbi te je spomenutog igrača žestoko kritizirao pred ostalim igračima Uniteda, na kraju mu poručio kako nema temperament za kapetana kluba kao što je Manchester United. Neki kažu da Pogbi u najboljem slučaju nije bilo nimalo drago slušati ”paljbu” trenera, iako nije reagirao.

“Istina je da sam odlučio da Pogba više neće biti drugi kapetan, nema nikakve svađe. Ne moram objašnjavati svoju odluku,” rekao je Portugalac Sky Sportu.

Bivši igrač Liverpoola, Jarnie Redknapp tvrdi kako bi sukob Pogbe i Mourinha mogao kulminirati odlaskom jednog i drugog s Old Trafforda, za sada se obojica ipak donekle suzdržavaju, posebno Pogba koji ne smije ulaziti u sukobe s trenerom, ipak se radi o skupo plaćenom profesionalcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Siguran sam da igrači pričaju u svlačionici o tome da trebaju drugačije igrati, da trebaju napadati. Ali, nemoj to govoriti novinarima, reci to treneru. Nisam siguran da će obojica biti ovdje iduće sezone. Možda neće biti nijednog!” rekao je Sky Sportu bivši igrač Liverpoola, a prenosi Goal.com/hr.

“Mislim da se Pogba nije odmorio nakon Svjetskog prvenstva. I mislim da u Unitedu ne izvlače dovoljno iz njega, ali i Paul mora sam napraviti više. I trener treba preuzeti odgovornost. Jürgen Klopp izvlačio najbolje od svojih igrača, radi to i Pep Guardiola, ali ovdje je previše uzalud potrošenog talenta”, zaključio je Redknapp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.