Nakon skandala s dopingom ruski paraolimpijci pred CAS-om traže dopuštenje za nastup na Paraolimpijskim igrama

Foto: fah

Ruski paraolimpijski odbor, kojeg je Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) nakon skandala s dopingom pod okriljem države isključio s Paraolimpijskih igara, objavio je u ponedjeljak da se žalio na tu odluku Sportskom arbitražnom sudu (CAS) i da njeno poništenje očekuje 22. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odluka o sudjelovanju Rusije na Paraolimpijskim igrama bit će donesena najkasnije do 22. kolvooza u ponoć”, stoji u priopćenju Ruskog paraolimpijskog odbora.

IPC je 7. kolovoza objavio da je suspendirao Ruski paraolimpijski odbor nakon skandala s dopingom otkrivenog poslije objavljivanja izvješća McLaren te su tako ruski paraolimpijci izgubili pravo nastupa na Paraolimpijskim igrama u Riju od 7. do 18. rujna.

“Naša je odluka bila utemeljena na pitanju može li Rusija poštivati obveze prema Svjetskom antidopinškom pravilniku. A Rusija ne ispunjava te kriterije”, objasnio je tada predsjednik IPC-a Philip Craven.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon suspenzije koju je ruski ministar sporta VItalij Moutko nazvao “nehumanom” i “van zdravog razuma”, Ruski paraolimpijski odbor je objavio da vjeruje u pravnu pobjedu koja će omogućiti ruskim paraolimpijcima sudjelovanje na Paraolimpijskim igrama.

“Branit ćemo naše stajalište da treba kazniti krivce, a osloboditi nevine. Siguran sam da ćemo dokazati naše pravo”, kazao je predsjednik Ruskog paraolimpijskog odbora Vladimir Lukin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.