Nakon teškog poraza od Švedske za kalkulacije više nema prostora: ‘Moramo prestati pričati o Duvnjaku, moramo dalje bez njega’

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je težak udarac porazom od Švedske (31:35) u Spaladium Areni. Nažalost, nakon uvjerljivog poraza od sjajne Švedske Hrvatska neće u novi krug ponijeti četiri boda koliko se očekivalo, u Zagreb hrvatski rukometaši nose dva boda te je time Hrvatskoj put do polufinala otežan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon poraza zanimljive su bile reakcije samih sudionika poraza, glavnih aktera, igrača izbornika, ali i bivših hrvatskih reprezentativaca, poput Mirze Džombe, koji je danas jedan od stručnih komentatora RTL-a.

“Dugo nisam vidio ovako dobru i kvalitetnu utakmicu neke reprezentacije. U ovakvom grotlu su se ponašali kao da su oni domaćini, probijali su nas sa svih strana. Nitko nije bio ekstra raspoložen, ali su odigrali momčadski savršenu utakmicu”, rekao je Džomba poslije teškog poraza. U drugom krugu će Hrvatska igrati protiv Francuske, Norveške i Bjelorusije, za prolaz u polufinale trebat će ostvariti tri pobjede.

”Više nema kalkuliranja, ne smijemo izgubiti niti jednu utakmicu. Sreća pa prvu igramo protiv Bjelorusije, malo lakša utakmica da s dva boda vratimo pozitivnu atmosferu”, poručio je Džomba, dok je Goran Šprem pokušao objasniti može li Hrvatska dalje uspješno, nastaviti bez Domagoja Duvnjaka, koji se ozlijedio u prvoj utakmici protiv Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moramo prestati pričati o Duvnjaku, moramo igrati bez njega. Napad nije bio loš, ali smo previše golova primili. Posebno za ovaj nivo rukometa….”

I Džomba i Šprem su ponosni na sjajnu atmosferu u Splitu, u Spaladium Areni, s pravom, naravno.

”Atmosfera u Splitu je bila fenomenalna, publika je bila dodatni igrač. Užitak je bio biti ovdje. Igrači su dočekani i ispraćeni pjesmom. Nadam se da će i u Zagrebu biti ovako.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska bi u Zagrebu trebala imati barem istu takvu podršku, iako nije sve u prvom dijelu turnira završilo kako se očekivalo, kako su se navijači i igrači nadali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.