Pohvale gode, ali: Ima li pravo ova generacija Vatrenih na prosječnost?

Foto: fah

Legenda ukrajinskog nogometa, izbornik Andrij Ševčenko pohvalio je hrvatsku reprezentaciju, a Luku Modrića je proglasio jednim od najboljih veznjaka svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Smatram da Hrvatska ima sjajnu momčad, punu izvrsnih, talentiranih igrača. Među njima je i jedan od najboljih veznih igrača svih vremena, Luka Modrić”, rekao je ukrajinski izbornik u razgovoru za goal.com.

Bivši napadač kijevskog Dynama, Milana i Chelseaja te vlasnik Zlatne lopte iz 2004. godine je izdvojio i Marija Mandžukića, Nikolu Kalinića i Matea Kovačića govoreći o kvaliteti hrvatske ofenzive, no Kalinić i Kovačić neće moći nastupiti zbog ozljeda.

“Moramo se dobro pripremiti za taj susret. Nadamo se da će sve proći dobro za nas, imamo šansu jer smo kod kuće vrlo snažni”, kazao je Ševčenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u posljednjem kvalifikacijskom kolu gostovati u Kijevu kod Ukrajine.

Zadnja prilika generacije SP u Rusiji?

Podsjetimo, hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak nakon Finske na Rujevici igra utakmicu odluke u Kijevu protiv Ukrajine.  Mnogi će reći da je Hrvatska favorit, s obzirom na kvalitetu igrača sasvim sigurno je, no, ovo će u Kijevu biti izvanredna situacija. Malo se tko može pohvaliti da je Ukrajinu pod vodstvom Ševčenka ”razbio.” Hrvatska je imala velikih problema protiv Ukrajine i prije dvadeset godina, kada su za Vatrene igrali Boban, Šuker, Bokšić, Prosinečki…, nakon pobjede u Zagrebu od 2:0 teškom smo se mukom provukli, zahvaljujući Bokšiću, na gostovanju. Tada su perjanice ukrajinskog nogometa bile Ševčenko i Rebrov.  Malo će Hrvatskoj značiti uloga favorita ako će Hrvatska igrati kao u drugom poluvremenu protiv Turske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, teško je, pa čak i ako ste uvjerljivi favoriti, dobiti utakmicu koju morate dobiti, o kojoj vam ovisi sve.  Hrvatska se do sada i inače teško nosila s imperativima. Generaciji koja je talentom, kvalitetom usporediva s generacijom koja je 1998. godine na SP-u osvojila broncu, u posljednjih 180 minuta, protiv Finske, odnosno Ukrajine, bila bi teška mrlja kada bi ostala bez Svjetskog prvenstva. Do Rusije se dolazi samo pobjedama. Vlak koji bi nas tamo odveo rasprodao je karte na kojima piše remi.

Od Luke Modrića, Ivana Rakitića, Ivana Perišića uvijek se očekuje puno, oni još uvijek za Vatrene nisu u rezultatskom smislu dali skoro ništa. Ima li se pravo generacija, čijeg najboljeg protagonistu legenda ukrajinskog nogometa proglašava najboljim veznim nogometašem svih vremena, zadovoljiti prosjekom, odnosno činjenicom da su jednom davno i drugi put prije godina dana prošli grupnu fazu jednog velikog natjecanja i odmah, doduše nesretno, ispali? I sam je Modrić uoči Eura prošle sezone nedvosmisleno rekao kako je osvojio s klubom sve što je osvojiti mogao, no, da je ostao dužan reprezentaciji, dužan navijačima jedan veliki rezultat s Vatrenima. Prilika na Europskom prvenstvu u Franuskoj, na kojem je Hrvatska igrala uglavnom vrlo dobar nogomet, je propala, preostala je tek jedna šansa, posljednje, Svjetsko prvenstvo iduće godine u Rusiji.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.