Nanosi li netko namjerno štetu hrvatskoj reprezentaciji? Ancelotti, svaka čast, međutim, Vatreni imaju izbornika i dvije ključne utakmice!

Foto: fah

Nakon što su talijanski mediji, točnije zaista ugledna Gazzetta dello Sport, objavili vijest kako Hrvatski nogometni savez pregovara sa slavnim i trofejnim talijanskim trenerom Carlom Ancelottijem o jednokratnom angažmanu koji bi trajao koliko će za Vatrene trajati i Svjetsko prvenstvo u nogometu u Rusiji iduće godine, pod uvjetom da Vatreni preskoče Grčku u dodatnim kvalifikacijama, čemu se svi u Hrvatskoj nadaju, većina hrvatske javnosti bila je neugodno iznenađena, da ne kažemo šokirana, ovim ”potezom HNS-a”. Srećom, nekoliko sati kasnije predsjednik Saveza Davor Šuker odlučno je demantirao napise talijanskih medija, posve ispravno ocjenjujući kako se zapravo radi o pokušaju destabilizacije Vatrenih, bilo namjerno, bilo slučajno, u ovim okolnostima, kad su dodatne kvalifikacije pred vratima, sasvim svejedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, rezimirajmo, da bi Ancelotti došao na klupu Hrvatske Vatreni moraju preskočiti Grčku, Hrvatska ima izbornika koji je spreman odvesti nacionalni ponos na još jedno veliko svjetsko nogometno natjecanje u nizu – Zlatka Dalića. U prvi mah vijest o pregovorima s Ancelottijem djelovala je posve nevjerojatno, ne zato što Savez ne bi imao novaca ili reprezentacija ne bi zasluživala veliko nogometno ime nego zato što Hrvatska ima izbornika. Da se vijest koju je Gazzetta objavila pokazala točnom bio bi to direktan udarac na Zlatka Dalića i njegov autoritet kao izbornika. Teško je vjerovati da bi Savez toliko riskirao i sam sebi zadao autogol u trenutku kad je Vatrenima potreban potpuni mir i apsolutna mobilizacija, kako igrača, tako i navijača, za dvije teške utakmice protiv Grčke. Navijači tako nešto HNS-u, odnosno vodstvu Saveza, nikad ne bi oprostili. I ovako će biti dosta spekulacija, kao što ih već ima.

Treba li Hrvatskoj stranac na klupi Vatrenih, posebno stranac ”kalibra” Ancelotti?

Svakako, kad bi se tako nešto jednog dana realiziralo bilo bi to vrlo pozitivno za hrvatski nogomet, ali ne danas i ne sada. Ako se već željelo stranca zašto se za strancem nije ”posegnulo” ranije, nakon poraza od Islanda ili Turske? Zašto sada mijenjati čovjeka koji još uvijek nije napravio niti najmanju pogrešku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ancelotti je bez sumnje ”brend”, slavno ime diljem nogometnog svijeta, kao što su to i Vatreni, no, u ovom je trenutku posve irelevantno pitanje treba li Hrvatskoj stranac dok Hrvatska ima uspješnog izbornika. Dojam je kako se netko trudi namjerno destabilizirati hrvatsku nogometnu reprezentaciju i konstantno držati atmosferu oko reprezentacije napetom. Možda se varamo, međutim, malo se toga zadnjih godina dogodilo u Hrvatskoj a da je bilo posve slučajno.

I kad je Šuker demantirao medijske napise o dolasku Ancelottija mediji se nisu povukli ni za milimetar. Naprotiv, krenule su takozvane online ankete s eksplicitnim pitanjem Dalić ili Ancelotti? U najmanju ruku to je nekorektno prema Daliću, da ne govorimo kolika se takvim medijskim forsiranjem zapravo nanosi šteta nacionalnoj reprezentaciji. Unosi nemir među Vatrene. Slučajno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.