Napad iz Osijeka na Davora Šukera: ‘Konstanta ostaje ignorantski odnos HNS-a prema istoku Hrvatske’

Foto: fah

Maksimir je domaćin utakmice dodatnih kvalifikacija između Hrvatske i Grčke (9. studenoga), a ovu odluku napali su uz Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Karlo Šatvar poslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

‘Jučerašnja odluka Izvršnog odbora HNS-a o odabiru grada domaćina za dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji nastavak je licemjerne politike vrha HNS-a.

Kako drugačije okarakterizirati dvostruke kriterije kod odabira gradova domaćina, jer, valja podsjetiti, HNS je Osijeku, Slavoniji i Baranji, oduzeo domaćinstvo utakmice s reprezentacijom Finske zbog rizika od Iošeg stanja terena u slučaju kiše. Kao grad domaćin tada je izabrana Rijeka s argumentom kako jedini imaju teren uvjetan za igranje uslijed obilnih padalina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimijivo kako sada kada je riječ o utakmici mnogo važnijoj nego onoj s Finskom (nema više Ukrajine odnosno popravnog ispita) više ne vrijede kriteriji o terenu pogodnom za igranje u slučaju kiše već se kao kriterij uzima pitanje sigurnosti!? Kada se uzme u obzir da se utakmice igraju sredinom studenog za očekivati je veliku vjerojatnost vlažnog o kišnog razdoblja koje može natopiti teren u Maksimiru i ponoviti ružne slike kao na utakmici protiv Kosova. No, to sada očito više nije vžano. Kriteriji se prilagođavaju i mijenjaju od utakmice do utakmice, a konstanta ostaje ignorantski odnos HNS-a prema istoku Hrvatske.

Oni rijetki Slavonci o Baranjci koji nisu shvatili način funkcioniranja HNS-a naivno su se pouzdavali u predsjednika HNS-a i počasnog građanina grada Osijeka Davora Šukera koji će svojim ‘autoritetom i moći’ unutar krovne nogometne institucije izlobirati vraćanje dugova gradu Osijeku. Doduše Šuker najavljuje:

‘No, sada bez fige u džepu mogu potvrditi kako ćemo prvu sljedeću kvalifikacijsku utakmicu pred domaćim navijačima igrati baš u Osijeku.’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači li to da je do sada prema Osijeku imao figu u džepu te kako će se za tu sljedeću utakmicu koja se obećava Osijeku zaobići kriteriji dobroga terena i sigurnosti?

Nažalost po tko zna koji put predsjednik HNS-a Davor Šuker pokazao je nezainteresiranost prema svom gradu koji ga je okitio titulom počasnog građanina, pa sve glasnije incijative o oduzimanje ove titule dobivaju sve veći smisao.

Drugi potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Karlo Šatvar, dipl.iur.’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.