Napadač na Brunu Marića pušten na slobodu – ne smije mu se približiti na manje od sto metara

Foto: fah

Počelo je suđenje 22-godišnjem Ivanu Mati Blaževiću, optuženom za napad na suca Bruna Marića u stobrečkom restoranu Epetium. Na ročištu su svjedočili Marić, koji je prepoznao napadača, te odvjetnik Vladimir Gredelj. Kako je Marić rekao, napadač je jedini imao crvene hlače i da ga je napao mlaznicom vatrogasnog šmrka te da su ga i ostali udarali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelj Vinko Gulšija pitao je kako Marić objašnjava svoje ozljede s obzirom da ga je, prema vlastitom priznanju, udaralo sedam napadača, ali je sutkinja zabranila to pitanje.

Vladimir Gredelj žali se kako je sustav pretolerantan i da se ovdje radilo o pokušaju ubojstva, a ne nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Sutkinja Bilušić donijela je odluku o puštanju na slobodu okrivljenog koji je u pritvoru od uhićenja, tj. napada na Marića. On je rekao kako će se vratiti studiranju i da neće odlazi u prostorije Torcide pa ga je sutkinja pustila na slobodu zamijenivši pritvor s čak tri mjere opreza – ne smije napuštati Split, mora se jednom tjedno javljati policiji, Mariću se ne smije približiti na manje od sto metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo suđenje će se nastaviti u ožujku kada će svjedočiti vlasnik restorana i jedan gost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.