Napadaču na sezonske radnike u Supetru mjera opreza, ne smije se približavati vatrogascu

Split, 21. rujna 2016. - Na Županijskom sudu u Splitu u srijedu je počeo objedinjeni sudski postupak Lora 1 i Lora 2 u kojem se petorici optuženika sudi za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika. Na fotografiji ploče s natpisom Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, Državno odvjetništvo, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, odsjek u Splitu, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. foto HINA / Mario STRMOTIĆ / mm

Zbog kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda 26-godišnjem vatrogascu u Supetru na Braču 22-godišnjem mladiću koji je sudjelovao u napadu na sezonske radnike u ponedjeljak je izrečena mjera opreza prema kojoj se vatrogascu ne smije približavati na 150 metara niti kontaktirati s njim, doznaje se u državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da 22- godišnjak do sada nije bio kažnjavan niti se vodi u krim evidenciji za njega nije zatražen zatvor već mu je određena mjera opreza. U vrijeme napada je bio pod utjecajem alkohola jer mu je izmjereno 1,2 promila, na ispitivanju nije negirao napad samo je rekao da se ničega ne sjeća.

Osim tog 22- godišnjaka policija je uhitila i 19-godišnjaka koji je nakon ispitivanja u policijskoj postaji pušten uz prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Incident se zbio u nedjelju popodne nakon nogometnog turnira Torcida kup u Supetru na Braču kada je nekoliko osoba napalo sezonce, trojicu mladića iz Slavonije i djevojku iz Varaždina koje je od razularene mase štitio vatrogasac (26) zadobivši u tom metežu višestruku frakturu nosne kosti te je hospitaliziran u splitskoj bolnici. Povod za napad je bila nacionalna netrpeljivost jer je netko iz skupine napadača tražio “gdje su Srbi?”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incident su osudili brački vatrogasci, gradonačelnica Supetra Ivana Marković, ali i stranka Pametno koja drži kako odgovornost za takve izgrede snose svi oni koji u političkom i javnom životu otvoreno zagovaraju netoleranciju i neprihvaćanje drugih i drugačijih.

“Time šire plasman mržnje i snose odgovornost za taj nemili događaj. Dok institucije države toleriraju neprovođenje zakona dotle svatko misli da za takve stvari može proći nekažnjeno. Svako nasilje i pozivanje na mržnju treba kazniti”, poručili su iz stranke Pametno.

Policija je rekla da oni u vezi sa tim incidentom na Braču i dalje sve kriminalistički istražuju kako bi došli do ostatka mladića koji su bili u grupi koja je napala sezonce među kojima su bila dva mladića srpske nacionalnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.