Napustio Barcelonu: Turski nogometni reprezentativac Arda Turan na posudbi u Basaksehiru

Foto: fah

Turski nogometni reprezentativac Arda Turan (30) napustio je redove Barcelone i iduće dvije i pol godine provest će na posudbi u Istanbul Basaksehiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je u Barcelonu stigao 2015. iz Atletico Madrida za 34 milijuna eura kao veliko pojačanje, Turan se nije uspio nametnuti u redovima katalonskog velikana. U tri godine upisao je svega 55 nastupa pri čemu ove sezone uopće nije igrao.

Nagađalo se kako bi se mogao vratiti u Galatasaray u kojem je počeo karijeru, no ipak se odučio za lidera turskog prvenstva Basaksehir.

“Sretan sam zbog prilike koju sam dobio. Vjerujem kako možemo biti prvaci. Imamo odličnu momčad i cijela ova atmosfera me podsjeća na dane u Atletico Madridu kada smo osvojili španjolsko prvenstvo,” kazao je 30-godišnji veznjak koji je za Atletico igrao četiri godine, a prije toga je šest godina bio član Galatasarayja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istanbul Basaksehir se trenutačno nalazi na prvom mjestu ljestvice i predsjednik kluba Goksel Gumusdag smatra kako će upravo Turan biti prevaga u borbi za naslov prvaka.

“Doveli smo vrhunskoig igrača. S Turanom u sastavu krećemo po titulu,” kazao je Gumusdag.

Nakon 17 kola Basaksehir vodi na ljestvici sa 36 bodova, drugi je Galatasaray s bodom manje, treći je Fenerbahče sa 33 boda, dok aktualni prvak Bešiktaš drži četvrto mjesto sa 30 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.