Narodna vlast na Poljudu: Je li propao pokušaj pretvaranja Hajduka u ‘narodni klub’?

Foto: fah

Što god tko mislio o bivšem  hrvatskom nogometnom reprezentativcu, Igoru Štimcu, koji je ujedno i jedna od legendi Hajduka te bivši čelnik tog kluba, ostaje činjenica kako se on jedini usudio javno, eksplicitno u više navrata ukazati na probleme s kojima se suočava prvi prvak Hrvatske i jedan od najvećih klubova ovog dijela Europe. I zbog bio izložen djelomičnim medijskim napadima te provali bijesa s Poljuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, dio Torcide štedi ”fantomsku” udrugu Naš  Hajduk, ali zato brutalno napadaju sve one koji ukazuju na kaotično stanje u Hajduku… Fantomskom ju je nakon niza otrovnih strelica relaciji udruga – Štimac proglasio upravo čovjek koji je trenutno na Poljudu persona non grata.

Činjenica je da se Hajduk, barem zasada, bori za dno ljestvice  HNL.-a, ispali su iz Europe i prije play offa Europske lige, trenere se smjenjuje na Poljudu ne zbog evidentne krize rezultata već zbog benigne kave s bivšim igračem Hajduka, koji je od strane udruge koju mnogi smatraju spornim proglašen ”osvjedočenim neprijateljem kluba”, tim činom se udruga Naš Hajduk izjednačila sa samim klubom, po principu klub – to sam ja, odnosno, u ovom slučaju ”mi”, točnije Naš Hajduk, koju u Splitu brani marginalna strančica ”Pametno”. Neki bi rekli, pametnom dosta.

Ako je Hajduk narodni klub onda su dio tog naroda  i oni se ne slažu s ”narodnom vlašću”?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Štimac je u svojim kritikama mogao više birati riječi, odabrati ‘blaži pristup, no, tome unatoč ostaje činjenica da na Poljudu ne slušaju i ne žele čuti kritike, pa ni one dobronamjerne, onih koji su na vrijeme upozoravali da stvari ne idu u željenom  pravcu i da se u početku primamljivo geslo ”Hajduk narodni klub” pretvorilovrlo brzo u običnu  farsu.

Sukob Štimac – službeni Poljud se, dakako, nastavlja, što više nego dobro dođe aktualnom čelništvu kluba obzirom kako se u pozadini nastavlja erozija jedne institucije koja je bila čitavo stoljeće, pa i danas je svemu unatoč, ponos Dalmacije i Hrvatske. Hajduk neće osvojiti naslov, barem ne  ove sezone, već godinama titula zaobilazi Poljud, no, zato će imati svoj pub u kojem će navijači, naravno, ne besplatno,sjediti i s nostalgijom se prisjećati trofejnih godina hrvatskog nogometnog giganta.

Štimac je po svom lošem običaju pretjerao, što ponovno, namjerno ili slučajno, ide u prilog udruzi Naš Hajduk, kad je u posljednjoj  izjavi govorio o pokojnom Pavi Grubišiću i događajima s Torcidom prije 15-ak godina. Naime, bivši nogometaš Hajduka izjavio je da su mu konstantno prijetili torcidaši te da nije prihvaćao njihov reket, što je na koncu rezultiralo napadima na njega i njegovu obitelj i Upravu Hajduka. Nitko, pa ni Igor Štimac, nema pravo generalno optuživati Torcidu jer Torcida nije tek navijačka skupina to je, između ostaloga, i hrvatski pokret nastao u vremenima najmračnijeg Titovog komunizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor Torcide, dakako, nije trebalo dugo čekati, bio je jasan i žestok:

”Do sada smo ignorirali riječi Igora Štimca jer je on za nas nebitan lik, ali je on očito počeo koristiti tu situaciju na najsramotniji način – spominjući naše pokojne prijatelje Pavu Grubišića Čabu i Žana Ojdanića, govoreći laži. Poručujemo tom gazdinom konjušaru da nastavi ljubiti prsten Zdravku Mamiću, što je i do sada radio, te da u svoja prljava usta ne stavlja naše pokojne prijatelje”, kazao je Toni Baletić, tajnik Torcide, prenosi Dalmatinski portal.

I dok traju prepucavanja, dok traju sukobi te postaju sve žešću  i dok optužbe ”frcaju” kao na  tekućoj vrpci, Hajduk čami pri dnu ljestvice, a ”narodna vlast” nudi obećanja kao  Plenković pred izbore i – pub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.